Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Οκτ-2019 21:46

  Επέστρεψε στα κέρδη ο χρυσός εν μέσω αβεβαιότητας για εμπόριο, Brexit

  Επέστρεψε στα κέρδη ο χρυσός εν μέσω αβεβαιότητας για εμπόριο, Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη έκλεισε η τιμή του χρυσού καταγράφοντας την πρώτη άνοδο εδώ και τέσσερις ημέρες συναλλαγών καθώς οι traders έστρεψαν την προσοχή τους στις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, τις εξελίξεις γύρω από το Brexit και τα οικονομικά στοιχεία.

  "Οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί ενόψει των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας εντός της εβδομάδας", εξηγεί ο Han Tan, αναλυτής αγοράς της FXTM. "Το αποτέλεσμα από τις επικείμενες διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον μπορεί κάλλιστα να υπαγορεύσει το εάν ο χρυσός θα παραμείνει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.500 δολαρίων ανά ουγγιά για το υπόλοιπο του έτους.”

  Η τιμή του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 8,90 δολάρια ή κατά 0,6%, στα 1.512,80 δολάρια ανά ουγγιά, έπειτα από απώλειες στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.

  Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αμέσως μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι είναι πιο ανήσυχοι για την οικονομία, ο χρυσός φτάνει τα 1.512,90 δολάρια ανά ουγγιά.

  Αβεβαιότητα υπάρχει και γύρω από το σχέδιο του Ην. Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ εν τω μέσω των ολοένα και πιο τεταμένων σχέσεων του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου αυξήθηκε 0,7% στα 886,70 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου κέρδισε 0,2% στα 1.654,70 δολάρια ανά ουγγιά.

  Το ασήμι Δεκεμβρίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,6% στα 17,81 δολάρια ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ