Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Οκτ-2019 12:14

  Citi: Η διάδοχος της Λαουτενσλέγκερ στην ΕΚΤ που θα ασκήσει πίεση στη Λαγκάρντ

  Citi: Η διάδοχος της Λαουτενσλέγκερ στην ΕΚΤ που θα ασκήσει πίεση στη Λαγκάρντ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Bασικό θέμα στην ατζέντα του Eurogroup αυτήν την εβδομάδα θα είναι η διαδοχή της Γερμανίδας Ζαμπίνε Λαουτενσλέγκερ στο εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όπως σημειώνει η Citigroup.

  Σύμφωνα με την αμερικάνικη τράπεζα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα επιβεβαιώσουν πιθανώς τον διορισμό του Φάμπιο Πανέτα, του Νο2 της Τράπεζας της Ιταλίας, στη θέση του Μπενουά Κερέ στην εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Οκτωβρίου και επίσης θα "ανοίξουν" τις υποψηφιότητες για τον διάδοχο της Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ, μετά την αιφνίδια παραίτησή της στα τέλη Σεπτεμβρίου, με την τελική απόφαση να αναμένεται κατά την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Νοεμβρίου.

  Άλλα θέματα συζήτησης θα είναι οι εξελίξεις γύρω από την τραπεζική ένωση, μία θεματική συζήτηση για την ανάπτυξη και την απασχόληση, η ανασκόπηση των εξελίξεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, η αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης στην ευρωζώνη, καθώς και η 10η  μεταμνημονιακή αξιολόγηση  της Πορτογαλίας. Επίσης, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν και στον προϋπολογισμό της ευρωζώνης.

  Σύμφωνα με την Citi, o διάδοχος της Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ θα έχει μια πιο άμεση εμπειρία στον τομέα της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, ασκώντας πιθανώς πίεση στην νέα Πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, να δώσει σε αυτό το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής. 

  Η αμερικάνικη τράπεζα εκτιμά πως η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να επιλέξει και πάλι γυναίκα για τη συγκεκριμένη θέση. Έτσι, όπως επισημαίνει, οι πιο πιθανές υποψηφιότητες είναι αυτές της Αντιπροέδρου της Bundesbank Κλάουντια Μπουχ, της Ιζαμπέλ Σνάμπελ, μέλους του Γερμανικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και της Έλγκα Μπαρτς, επικεφαλής οικονομικών και έρευνας του BlackRock Investment Institute.

  Ελευθερία Κούρταλη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων