Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Οκτ-2019 17:03

  Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

  Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:50

  Διευρύνουν τα κέρδη της οι δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς παρά τα θετικά στοιχεία για την υποχώρηση της ανεργίας σε χαμηλό 50 ετών οι επενδυτές εξακολουθούν να προσβλέπουν σε νέα μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve τον επόμενο μήνα.

  Ειδικότερα, τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία συνέχισε να προσθέτει νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ ανήλθαν σε 136.000 τον προηγούμενο μήνα, οδηγώντας τον δείκτη ανεργία από 3,7% τον Αύγουστο στο 3,5%, το οποίο είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.

  Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του MarketWatch προέβλεπαν τη δημιουργία 150.000 νέων θέσεων εργασίας, με το ποσοστό της ανεργίας να παραμένει αμετάβλητο στο 3,7%.

  Παράλληλα, τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι οι μέσες ωριαίες αποδοχές ενισχύθηκαν κατά 2,9% από τον Σεπτέμβριο του 2018.

  Ωστόσο, οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία δεν θα αποθαρρύνουν τη Federal Reserve από το να προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων στη συνεδρίασή της τον επόμενο μήνα για την πορεία των επιτοκίων. Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει προχωρήσει φέτος σε δύο διαδοχικές μειώσεις των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης έκαστη, αντιδρώντας στις αυξανόμενες ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

  Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες της Fed να τονώσει την οικονομία, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για την μεταποίηση και τον κλάδο των υπηρεσιών έδειξαν περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας τον Σεπτέμβριο, γεγονός που τροφοδοτεί από εχθές τις ελπίδες των επενδυτών ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει και σε νέα μείωση επιτοκίων στην επικείμενη συνεδρίασή της.

  Εξάλλου, εχθές ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida, μιλώντας σε εκδήλωση της Wall Street Journal στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει ό,τι  χρειαστεί για να διασφαλίσει ότι η τρέχουσα οικονομική επέκταση -η μακροβιότερη στην ιστορία- θα συνεχιστεί, παρότι εκτίμησε ότι "η οικονομία είναι σε ένα καλό σημείο".

  Το θετικό κλίμα ενισχύει η δήλωση Τραμπ ότι η επικείμενη συνάντηση των διαπραγματευτών ΗΠΑ και Κίνας στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα αποτελεί μια "πολύ καλή ευκαιρία" για την επίτευξη μιας συμφωνίας. Σημειώνεται ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των δύο πλευρών θα συναντηθούν στις 10-11 Οκτωβρίου.

  Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο εμπορικός πόλεμος στην αμερικανική οικονομία, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να διευρύνει τις "εχθροπραξίες” με την αύξηση των δασμών σε προϊόντα που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

  Εν μέσω αυτού του κλίματος, ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύεται κατά 230 μονάδες ή 0,88% στις 26.431,02 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,88% στις 2.936,35 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται 0,92% υψηλότερα στις 7.944,30 μονάδες.

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της Apple σημειώνει ισχυρά κέρδη 2,3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά από δημοσιεύματα ότι ο τεχνολογικός κολοσσός ζήτησε από τους προμηθευτές του iPhone 11 να ενισχύσουν την παραγωγή τους.

  Στον αντίποδα, οι μετοχές HP Inc. σημειώνουν βουτιά σχεδόν 4% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε περικοπές σχεδόν 9.000 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020