Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Σεπ-2019 20:16

  Fed: Διοχέτευσε $105 δισ. στο χρηματοοικονομικό σύστημα με δύο νέες παρεμβάσεις

  Fed: Διοχέτευσε $105 δισ. στο χρηματοοικονομικό σύστημα με δύο νέες παρεμβάσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αμερικανικές τράπεζες πλημμύρισαν σήμερα την Federal Reserve Bank of New York με υπερδιπλάσια ζήτηση για τα νέα δάνεια δύο εβδομάδων που η κεντρική τράπεζα διέθεσε, ένα σημάδι ότι οι τράπεζες ενδεχομένως να χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια απ’ ό,τι περίμεναν οι αξιωματούχοι της Fed, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

  Στην τελευταία της προσπάθεια να επαναφέρει την ηρεμία στις αγορές, η Fed διέθεσε $30 δισ. σε δάνεια διάρκειας δύο εβδομάδων, με την ζήτηση από τις τράπεζες να φτάνει τα $62 δισ.

  Στην δεύτερη προσφορά, η ζήτηση έφτασε τα $80,2 δισ. για $75 δισ. σε πιο βραχυπρόθεσμα δάνεια μιας ημέρας.

  Οι σημερινές πράξεις ήταν η έκτη και η έβδομη φορά που η Fed παρενέβη στις αγορές μετά την αναταραχή των προηγούμενων ημερών που οδήγησε τα επιτόκια να εκτοξευτούν μέχρι το 10% στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

  Οι παρεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για τις τράπεζες καθώς οι ρυθμιστικές αρχές πραγματοποιούν τους τακτικούς ελέγχους στο τέλος του τριμήνου χρήσης για να διασφαλίσουν ότι τα ιδρύματα διαθέτουν την απαραίτητη ρευστότητα για να θωρακιστούν έναντι δυνητικών κινδύνων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ