Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Σεπ-2019 14:43

  Σ. Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Αιτιολογημένη η άνοδος του Χρηματιστηρίου

  Σ. Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Αιτιολογημένη η άνοδος του Χρηματιστηρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την εκτίμηση ότι η άνοδος της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς είναι αιτιολογημένη από την απόσταση που υπάρχει μεταξύ της κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας και του αντίστοιχου μέσου όρου των ευρωπαϊκών αγορών διατύπωσε ο CEO του ομίλου, Σωκράτης Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, στο πλαίσιο του 14ου Greek Roadshow που ολοκληρώνεται σήμερα στο Λονδίνο.

  "Η άνοδος του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι δικαιολογημένη και υπάρχει περιθώριο ανόδου. Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ σε σχέση με το ΑΕΠ είναι συγκριτικά πίσω σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και διαμορφώνεται κοντά στο 1/3. Το μέλλον είναι μπροστά μας και φυσικά είμαστε ικανοποιημένοι από τις υψηλές αποδόσεις που καταγράφει το ελληνικό χρηματιστήριο" ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

  Παράλληλα, τόνισε πως η άνοδος αυτή σχετίζεται με την πολιτική που ακολουθείται, την προσπάθεια για αποκατάσταση της σταθερότητας. τις προσπάθειες των τραπεζών να μειώσουν το μέγεθος των ΝPEs και τη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Στην ερώτηση εάν μετά από 9 χρόνια κρίσης, η Ελλάδα βρίσκεται σε "ήρεμα νερά", απάντησε θετικά αναφέροντας ότι αυτό αποτυπώνεται στα επιτόκια των ομολόγων του Δημοσίου και στα ελληνικά εταιρικά ομόλογα που μειώνονται ταχύτατα, κάτι που αποτυπώνεται και στο υψηλό ενδιαφέρον στο 14ο Annual Greek Roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.

  Σε ερώτηση για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ- Κίνας, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι οι επιπλοκές στην Ευρώπη επηρεάζουν και την ελληνική οικονομία, ωστόσο, τόνισε πως η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα και είναι πιο έτοιμη η οικονομία να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες. Τέλος, αναφέρθηκε και στην τάση ενός consolidation στην ευρωπαϊκή αγορά Χρηματιστηρίων και τις κινήσεις του Ομίλου ΕΧΑΕ στη διεθνή αγορά (Κουβέιτ, Λίβανος).

  Από την πλευρά της η νέα Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, επίσης σε συνέντευξη στο Bloomberg, τόνισε πως υπάρχει ένα θετικό momentum για την ελληνική κεφαλαιαγορά. Αναφερόμενη στο ρόλο των εποπτικών αρχών, έστειλε το μήνυμα πως η ελληνική κεφαλαιαγορά είναι ασφαλής και έχει υιοθετήσει όλες τις παραμέτρους της διαφάνειας και των ρυθμίσεων που προβλέπονται από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020