Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Σεπ-2019 15:54

  Fed: Διενήργησε πράξη repos ύψους $75 δισ.

  Fed: Διενήργησε πράξη repos ύψους $75 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η New York Fed διενήργησε σήμερα την δεύτερη αντίστροφη συναλλαγή (repurchasing operation) μέσα στην εβδομάδα, μετά την παρέμβαση της χθες, Τρίτη, που ήταν η πρώτη από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

  Η τράπεζα διενήργησε repos ύψους 75 δισ. δολ. αγοράζοντας χρεόγραφα από dealers της Wall Street για να διοχετεύσει ρευστότητα στο σύστημα, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. Στη χθεσινή της παρέμβαση η τράπεζα διοχέτευσε ρευστότητα ύψους 53,2 δισ. δολ. στις αγορές.

  Οι τελευταίες παρεμβάσεις της Fed ακολουθούν την πρόσφατη εκτίναξη των επιτοκίων επαναγοράς, ένα επιτόκιο βραχυπρόθεσμου δανεισμού που χρησιμοποιείται από hedge funds και τράπεζες.

  Οι πιέσεις αυτές σχετίζονται με ελλείψεις κεφαλαίων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες ως αποτέλεσμα της αύξησης στον ομοσπονδιακό δανεισμό και της απόφασης της κεντρικής τράπεζας να συρρικνώσει το μέγεθος του χαρτοφυλακίου της τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η Fed μειώνει τη συμμετοχή της αποφεύγοντας να αγοράζει νέους τίτλους όταν ωριμάζει το χρέος που ήδη κατέχει, ουσιαστικά αφαιρώντας χρήματα από το χρηματοοικονομικό σύστημα, όπως αναφέρει η WSJ.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ