Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Σεπ-2019 23:28

  Διεύρυνε το ανοδικό του σερί ο Dow Jones

  Διεύρυνε το ανοδικό του σερί ο Dow Jones
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο Dow Jones μετά από συνεχείς εναλλαγές προσήμου νωρίτερα, με τον βιομηχανικό δείκτη να συμπληρώνει πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

  Το θετικό πρόσημο ανέκτησε στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης και ο S&P 500, ενώ ο τεχνολογικός  Nasdaq περιόρισε αισθητά τις απώλειες του καθώς το άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων έδωσε ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία. Λίγο πριν το κλείσιμο των συναλλαγών, η απόδοση στο 10ετές σκαρφάλωσε πάνω από 10 μονάδες βάσης στο 1,72%.

  Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ελλείψει σοβαρών εξελίξεων από το μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας και ενόψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, με την αγορά να προεξοφλεί την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων αν και οι αναλυτές δεν είναι τόσο σίγουροι ότι η κεντρική τράπεζα θα δρομολογήσει και ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

  Δείκτες – Στατιστικά

  Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 73,92 μονάδες (0,28%) κλείνοντας στις 26.909,43 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq έχασε 3,28 μονάδες (-0,04%) στις 8.084,16 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,03% στις 2.979,39 μονάδες.

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 18 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 12 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Dow Inc. στα 46,32 δολ. με άνοδο 1,87 δολ. ή σε ποσοστό 4,21% και ακολούθησαν η Boeing με κέρδη 2,99% στα 369,49 δολ. και η Caterpillar στα 130,29 δολ. με άνοδο 2,39%.

  Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η McDonald's (-3,49%), η Visa (-2,86%) και η Walt Disney (-2,19%).

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της Apple σημείωσε άνοδο 1,2% μετά την παρουσίαση των νέων μοντέλων iPhone 11.

  Στον αντίποδα, οι μετοχές της Ford Motor Co. υποχώρησαν 1,3% μετά την ανακοίνωση της Moody’s Investors Service ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ba1 από Baa3 προηγουμένως. Ο οίκος επικαλέστηκε για την απόφαση του τις σημαντικές "προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία".

  Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν τον Ιούλιο σε χαμηλό πέντε μηνών.

  Ειδικότερα, ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων εργασίας μειώθηκε κατά 0,4% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, στις 7,22 εκατ. όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

  Σε ετήσια βάση, οι ανοιχτές θέσεις υποχώρησαν 3% τον Ιούλιο, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικούς μήνες με ετήσια πτώση. Πριν τον Ιούνιο οι ανοιχτές θέσεις εργασίας δεν είχαν μειωθεί σε ετήσια βάση από τις αρχές του 2017.

  Παράλληλα, ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις της National Federation of Independent Business υποχώρησε 1,6 μονάδες στο εποχιακά προσαρμοσμένο επίπεδο των 103,1 μονάδων τον Αύγουστο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020