Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Σεπ-2019 17:01

  Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

  Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:00

  Με μικρές απώλειες συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας καθώς απουσιάζει κάποιος σημαντικός καταλύτης που θα δώσει κατεύθυνση στην αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της αμερικανικής Federal Reserve τις επόμενες ημέρες.

  Η ΕΚΤ συνεδριάζει αυτή την Πέμπτη με τους περισσότερους αναλυτές να περιμένουν από την κεντρική τράπεζα να οδηγήσει τα ήδη αρνητικά επιτόκια στη διευκόλυνση αποδοχής καταθέσεων ακόμα βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέτρα ώστε να μετριαστεί ο αντίκτυπος στις εργασίες των τραπεζικών ιδρυμάτων.

  Οι αναλυτές πάντως δεν περιμένουν η ΕΚΤ να δρομολογήσει ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μετά τον τερματισμό του τελευταίο μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, επιλέγοντας να κρατήσει -προς το παρόν- αυτό το όπλο στη φαρέτρα της.

  Παράλληλα, την άλλη εβδομάδα συνεδριάζει η αμερικανική Federal Reserve με την συντριπτική πλειονότητα των αναλυτών να περιμένει μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα μείωσε στα τέλη Ιουλίου τα επιτόκια της κατά 25 μ.β. στο 2% με 2,25%.

  Δείκτες – Στατιστικά

  Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 7,12 μονάδες (0,03%) στις 26.804,25 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq χάνει 34,56 μονάδες (-0,42%) στις 8.068,76 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 4,65 μονάδες (-0,15%) στις 2.974,23 μονάδες.

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 17 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Walgreens Boots Alliance στα 54,73 δολ. με άνοδο 2,15 δολ. ή σε ποσοστό 4,10% και ακολουθούν η Caterpillar Inc. με κέρδη 3,11% στα 126,52 δολ. και η Dow στα 44,20 δολ. με άνοδο 2,22%.

  Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Merck & Co. (-3,51%), η Visa (-2,74%) και η Travelers (-2,39%).

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της AT&T Inc. σημειώνει άλμα 2,6% μετά την ανακοίνωση της Elliott Management ότι κατέχει μετοχές αξίας 3,2 δισ. δολ. στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό.

  Παράλληλα, η Elliott Management γνωστοποίησε ότι έστειλε επιστολή στη διοίκηση της AT&T  σημειώνοντας πως έχει διαπιστώσει ότι η εταιρεία "μπορεί να βελτιώσει τις δραστηριότητες της, πραγματοποιώντας ένα ιστορικό άλμα στην αξία της".

  Στην επιστολή σημειώνει ότι η μετοχή της εταιρείας είναι "ιδιαίτερα υποτιμημένη" και προτείνει ένα σχέδιο για τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας, την ενίσχυση της ηγεσίας και του ελέγχου και την αποτελεσματικότερη κατανομή πόρων, μεταξύ άλλων.

  Παράλληλα, οι μετοχές της Alcoa Corp. κερδίζουν πάνω από 5,5% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας αλουμινίου και βωξίτη ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της λειτουργίας της, ενοποιώντας πωλήσεις, συμβάσεις και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε επιχειρηματικό επίπεδο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ