Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Σεπ-2019 12:39

  Deutsche Bank: Πρώτο σε αποδόσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών έναντι όλων των assets διεθνώς

  Deutsche Bank: Πρώτο σε αποδόσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών έναντι όλων των assets διεθνώς
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Πρώτο σε αποδόσεις διεθνώς από τις αρχές του έτους αλλά και σε ό,τι αφορά τις αποδόσεις β' τριμήνου ήρθε το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως παρατηρεί η Deutsche Bank στη μηνιαία ανάλυσή της για την πορεία των αγορών, παρά τον δύσκολο για τις διεθνείς μετοχές Αύγουστο ο οποίος έστειλε κύματα αναταραχής σε όλα τα risk assets πλην των κρατικών ομολόγων και των "ασφαλών καταφυγίων" όπως ο χρυσός.

  Έτσι, από το +17,6% που σημείωσε το α' τρίμηνο, το Χ.Α ολοκλήρωσε το β' τρίμηνο με κέρδη 21,7% παρά τις απώλειες του Αυγούστου, φέρνοντας έτσι τις αποδόσεις του από τις αρχές του έτους στο 44,1%.

  Σε επίπεδο τριμήνου και σε ό,τι αφορά τις μετοχές, μετά το Χ.Α, στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο ρωσικός δείκτης Micex με άνοδο 13,4%, στην τρίτη θέση  ήρθε ο δείκτης S&P 500 Financials με άνοδο 8%, στην τέταρτη θέση είναι ο γερμανικός DAX με κέρδη 7,6%, ακολουθεί ο Bovespra της Βραζιλίας με άνοδο 5,8% και πέμπτος έρχεται ο αμερικάνικος δείκτης S&P 500 με κέρδη 4,3%.

  Σε επίπεδο έτους, μετά τον "πρωταθλητή" Χ.Α ακολουθεί ο δείκτης Micex της Ρωσίας -ο οποίος ωστόσο σημειώνει τα... μισά κέρδη του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών- στο +22%, στη συνέχεια τρίτος έρχεται ο Nasdaq με άνοδο 20,9% από τις αρχές του 2019, τέταρτος είναι ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB με άνοδο 20,7% και πέμπτο έρχεται το χρηματιστήριο της Σαγκάης με άνοδο 18,4%.

  Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι πως οι επιδόσεις του Χ.Α είναι οι καλύτερες διεθνώς από τις αρχές του 2019, όχι απλά και μόνο σε επίπεδο χρηματιστηριακών δεικτών αλλά και σε επίπεδο όλων των assets από τα ομόλογα, τα εμπορεύματα μέχρι τα νομίσματα. Μετά το Χ.Α, τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όλα τα assets διεθνώς έχει ο δείκτης Micex της Ρωσίας και ακολουθούν το αμερικάνικο αργό, ο Nasdaq, o FTSE MIB, το ασήμι και ο χρυσός.

  Σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα, τα μεγαλύτερη κέρδη από τις αρχές του έτους, όπως σημειώνει η Deutsche Bank, καταγράφει το αμερικάνικο αργό WTI με άνοδο 21,3%, ακολουθεί το ασήμι με άνοδο 18,6% και οι χρυσός με κέρδη 18,5%.

  Για τις αγορές ομολόγων η D.B τονίζει πως ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Αυγούστου ήταν το ασταμάτητο ράλι που κατέγραψαν οι τιμές των κρατικών τίτλων διεθνώς με αποτέλεσμα τα ομόλογα που έχουν αρνητική απόδοση σήμερα να ξεπερνούν σε αξία τα 17 τρισεκατομύρια δολάρια.

  Όπως επισημαίνεται επίσης, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αυτή τη στιγμή βλέπουν τις αποδόσεις των 10ετών τους ομολόγων να κινούνται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ κάτω του 1% έχει υποχωρήσει το κόστος δανεισμού της Ιταλίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων