Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Αυγ-2019 22:06

  Ανέκαμψε ο χρυσός και κράτησε το υψηλό έξι και πλέον ετών

  Ανέκαμψε ο χρυσός και κράτησε το υψηλό έξι και πλέον ετών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρά τις αρχικές απώλειές του ο χρυσός κατάφερε να ανακάμψει στη συνεδρίαση της Πέμπτη και να κλείσει τελικά με μέτρια κέρδη, κρατώντας το υψηλό έξι και πλέον ετών που κατέγραψε την Τετάρτη, εν μέσω των αυξανόμενων φόβων για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

  Οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου υποχωρούσαν νωρίτερα, καθώς οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνταν, ανοδικά μετά τη χθεσινή βουτιά ως απόρροια της αντιστροφής της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων που θεωρείται σημάδι προειδοποίησης για επερχόμενη ύφεση, αντλώντας κάποια στήριξη από τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

  Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ ενισχύθηκαν τον Ιούλιο κατά 0,7%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,3%. Παράλληλα, αύξηση παρουσίασε και η παραγωγικότητα της εργασίας στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η οποία ενισχύθηκε κατά 2,3%, υπερβαίνοντας επίσης τις προσδοκίες. Από την άλλη, όμως, μείωση κατά 0,2% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο, για δεύτερη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

  Ωστόσο, τα οικονομικά στοιχεία δεν στάθηκαν ικανά να αλλάξουν το κλίμα, καθώς όπως σημειώνουν οι αναλυτές για να εξαλειφθούν τελείως οι ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση απαιτείται είτε μια σαφής βελτίωση στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, είτε μια σειρά ισχυρών οικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

  Κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ούτε στο ένα μέτωπο ούτε στο άλλο. Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το εμπόριο, η σημερινή ανακοίνωση του Πεκίνου ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα εάν η Ουάσιγκτον επιβάλλει, όπως προγραμματίζει, δασμούς σε πρόσθετα αγαθά που εισάγει από την Κίνα, αξίας 300 δισ. δολαρίων, καταδεικνύει ότι οι εμπορικές διαφορές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου παραμένουν.

  Έτσι, οι επενδυτές επέστρεψαν και πάλι σε πιο ασφαλή assets, όπως είναι ο χρυσός και το ασήμι.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε νέα μικρή άνοδο 3,40 δολαρίων ή 0,2% και έκλεισε στα 1.531,20 δολάρια ανά ουγγιά.

  Το ασήμι, αντίθετα, δεν μπόρεσε να ανακάμψει πλήρως και έτσι το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου έκλεισε τη συνεδρίαση κατά 6,6 σεντς ή 0,4% χαμηλότερα, στα 17,214 δολάρια ανά ουγγιά.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 0,7% στα 842 δολάρια η ουγγιά, ενώ αντίθετα το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 1,6%, κλείνοντας στα 1.438,60 δολάρια η ουγγιά, και ο χαλκός Σεπτεμβρίου κινήθηκε 0,1% υψηλότερα, στα 2,595 δολάρια ανά λίβρα
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων