Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Αυγ-2019 15:27

  Πάνω από τα $1.500 ο χρυσός, άλμα άνω του 3% το ασήμι

  Πάνω από τα $1.500 ο χρυσός, άλμα άνω του 3% το ασήμι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:46

  Πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.500 δολ. διαπραγματεύεται ο χρυσός την Τετάρτη καθώς η μία μετά την άλλη οι κεντρικές τράπεζες κινούνται για τη χαλάρωση της πολιτικής τους εν μέσου του κλιμακούμενου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

  Η διολίσθηση της απόδοσης του 10ετούς των ΗΠΑ σε χαμηλά τριών ετών, κάτω από το 1,7%, επίσης ενισχύει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου προσθέτει 27,30 δολ. ή 1,82% στα 1.510 δολ. ανά ουγγιά, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013.

  Οι κεντρικές τράπεζες της Ινδίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ταϊλάνδης μείωσαν σήμερα τα επιτόκια τους σε επίπεδα χαμηλότερα από το αναμενόμενο επικαλούμενες την επιβράδυνση των οικονομιών τους από τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις.

  Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας μείωσε κατά 50 μονάδες βάσης στο ιστορικό χαμηλό του 1% το επιτόκιο της, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ινδίας προχώρησε στην τέταρτη διαδοχική μείωση, οδηγώντας το επιτόκιο της σε χαμηλό εννέα ετών στο 5,40%. Τέλος, η κεντρική τράπεζα της Ταϊλάνδης αιφνιδίασε τους αναλυτές που περίμεναν να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της, μειώνοντας το επιτόκιο της στο 1,5% από 1,75% προηγουμένως.

  Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν την πρόσφατη κίνηση της Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης προκειμένου να "θωρακίσει" την αμερικανική οικονομία από την αυξημένη αβεβαιότητα στο διεθνές περιβάλλον.

  Το ασήμι Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, σημειώνει άλμα 3,37% στα 16,97 δολ. ανά ουγγιά, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2018.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ