Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Αυγ-2019 14:00

  Σταθερή άνοδος με μικρό τζίρο στο Χρηματιστήριο

  Σταθερή άνοδος με μικρό τζίρο στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σταθερά ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να ανεβάζει τους συναλλακτικούς του ρυθμούς αλλά και χωρίς να λαμβάνει περισσότερο ρίσκο να ανακτήσει τις 860 μονάδες.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,54% στις 857,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,75% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.115,32 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,01% στις 729,08 μονάδες.

  Η αγορά κινείται στα επίπεδα πάνω από τις 850 μονάδες, χωρίς όμως να επιχειρεί ανακατάληψη των 860 μονάδων, αν και η πλειονότητα των τίτλων του είναι σε έντονα ανοδικά εδάφη. Η συναλλακτική δραστηριότητα όμως, η οποία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όχι για την εποχή αλλά τηρουμένων των αναλογιών σχέση με τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, προβληματίζει, καθώς σήμερα αναμένετο ότι θα υπήρχε καλύτερη δραστηριότητα από τους αγοραστές λόγω διόρθωσης των αποτιμήσεων.

  Σε αυτό το πλαίσιο, οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές δεν αποκλείουν το σενάριο της συσσώρευσης το επόμενο διάστημα, εάν όμως δεν υπάρξει άλλη αναταραχή στις διεθνείς αγορές. Αυτό το σενάριο όμως θα βοηθήσει την αγορά να μπει στον Σεπτέμβριο με καλύτερους όρους, όταν και οι εξελίξεις τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε νομοθετικό επίπεδο πυκνώσουν.

  Στο μεταξύ, η Moody’s ολοκλήρωσε την περιοδική εξέταση των αξιολογήσεων για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, κατά την οποία ο οίκος επανεκτίμησε την καταλληλότητα των αξιολογήσεων στο πλαίσιο της σχετικής κύριας μεθοδολογίας, τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τον κλάδο και της σύγκρισης του χρηματοοικονομικού και λειτουργικού προφίλ με τράπεζες που έχουν αντίστοιχη αξιολόγηση. Η Moody’s υπογραμμίζει πως η επανεξέταση δεν έγινε μέσω της επιτροπής αξιολόγησης και δεν αποτελεί διαδικασία πιστοληπτικής αξιολόγησης των τραπεζών και ούτε αποτελεί ένδειξη για το εάν θα υπάρξει κάποια κίνηση από τον οίκο σχετικά με τα ratings των ελληνικών τραπεζών στο επόμενο διάστημα.

  Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo σημειώνει κέρδη 4,39%, με τον Μυτιληναίο και την Alpha Bank να ακολουθούν με +3,35% και +3,13% αντίστοιχα. Άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Eurobank, Εθνική, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Σαράντης, ενώ άνω του 1% σε Cenergy, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Titan, Coca Cola και Βιοχάλκο.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, με την Aegean να είναι χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Φουρλής και ΟΛΠ, με την Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθεί με το δικό της -1,13%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020