Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Αυγ-2019 11:11

  Ανοδικά αντιδρά το Χρηματιστήριο μετά την 4ήμερη πτώση

  Ανοδικά αντιδρά το Χρηματιστήριο μετά την 4ήμερη πτώση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Ανοδικά αντιδρά σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων και να κινηθεί και πάλι πάνω από τις 850 μονάδες, λαμβάνοντας φυσικά σημαντικά στηρίγματα και από την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,43% στις 856,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,14 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.108,10 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,43% στις 725,02 μονάδες.

  Πλήρως συντονισμένο με το κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και βρέθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες από τις 900 μονάδες στις 840 μονάδες, κράτησε το προηγούμενο χαμηλό της διόρθωσης κατά την εβδομάδα μετά τις εκλογές και πλέον επιχειρεί την ανάκτηση των 850 μονάδων.

  Και σήμερα έχει στο πλευρό του την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες προσπαθούν να αντιδράσουν μετά από τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.

  Βέβαια, η επιφυλακτικότητα δεν λείπει ούτε και από τις μεγάλες αγορές, καθώς η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας που οδήγησε στις τελευταίες αναταράξεις, δεν έχει αποκλιμακωθεί με κάποιον ηχηρό χειρισμό εκατέρωθεν, εντούτοις το κλίμα έχει ομαλοποιηθεί ελαφρώς.

  Παράλληλα, όπως αναφέρει σήμερα η Beta, το ενδιαφέρον των εγχώριων επενδυτών είναι στραμμένο στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ΟΤΕ και Coca Cola, οι οποίες δημοσιεύουν αύριο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης αποτελέσματα, αλλά και της μεγάλης διόρθωσης που προηγήθηκε.

  Επίσης, σήμερα το βράδυ θα δημοσιοποιηθεί η τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI, αλλά ακόμη δεν είναι βέβαιο εάν υπάρξει ελληνικό ενδιαφέρον. Σημειώνεται πως στον δείκτη MSCI Greece Standard συμμετέχουν 8 μετοχές με τις ακόλουθες σταθμίσεις: ΟΤΕ (20,5%), Alpha Bank (16,07%), Eurobank (14,76%), ΟΠΑΠ (14,46%), Jumbο (12,16%), Motor Oil (9,01%), Εθνική Τράπεζα (8,69%) και Τιτάν (4,35%).

  Πάντως, αυτό που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι ακόμη η αγορά δεν έχει βρει τον μεγάλο καταλύτη που θα την οδηγήσει στη "διάρρηξη" του εύρους του οποίου κινείται. Βέβαια, ένα μήνα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ψηφίσει ήδη τα πρώτα δύο νομοσχέδια, ενώ σειρά παίρνει τις επόμενες ώρες ακόμα ένα κομβικό σχέδιο νόμου. Αυτό που σχετίζεται με την κυβερνησιμότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά τα κρίσιμα νομοσχέδια που θα κάνουν τη διαφορά θα έλθουν μετά τη θερινή ανάπαυλα της Βουλής.

  Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης και ο Μυτιληναίος σημειώνουν κέρδη 3,59% και 3,15% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Λάμδα, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Φουρλής και Alpha Bank.

  Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Jumbo, Cenergy, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο και ΟΤΕ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα. Χωρίς μεταβολή ο Titan, ενώ μικρές απώλειες καταγράφουν οι Aegean και Τέρνα Ενεργειακή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ