Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουλ-2019 15:26

  Ανοδικά τα futures της Wall Street

  Ανοδικά τα futures της Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοδικά κινούνται τα futures των δεικτών της Wall Street τη Δευτέρα, σε μία εβδομάδα κατά την οποία αναμένεται "βροχή" εταιρικών αποτελεσμάτων. Τα κέρδη δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τον περιορισμό της αισιοδοξίας για μια "επιθετική" πολιτική μείωσης επιτοκίων από πλευράς της Fed.

  Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones ενισχύονται κατά 65,5 μονάδες, με εκείνα του γενικού S&P 500 να "κερδίζουν" 9,38 μονάδες και εκείνα του τεχνολογικού Nasdaq στις +38 μονάδες.

  Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου περισσότερες από το 1/4 των εταιρειών του S&P 500, μεταξύ αυτών οι Facebook, Aphabet (μητρική της Google) και Amazon, καθώς και οι McDonald’s και Boeing. Στα μέχρι στιγμής ανακοινωθέντα αποτελέσματα, το 79% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει στοιχεία που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Συγκεκριμένα, και στο 15% των εταιρειών που έχουν ήδη ανακοινώσει στοιχεία τριμήνου, το 78,5% ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη και το 67% τις προσδοκίες για τα έσοδα.

  Η περασμένη εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από τη μεγαλύτερη πτώση για τους βασικούς δείκτες της Wall Street από τον Μάιο, καθώς το βλέμμα των επενδυτών, πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων, ήταν στραμμένο στην Fed και στα "σημάδια" για το τι πρόκειται να πράξει σχετικά με τα επιτόκια.

  Μολονότι η αγορά ευελπιστεί σε μια "επιθετική" μείωση βασικού επιτοκίου της τάξης των 50 μονάδων βάσης (0,5%), στις 30-31 Ιουλίου από πλευράς της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC), αναλυτές εκτιμούν ότι, με βάση τελευταίες δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, πιθανότερη κρίνεται μια πιο ήπια μείωση της τάξης των 25 μονάδων βάσης (0,25%).

  Οι επενδυτές θα έχουν επίσης στραμμένο το βλέμμα τους στις γεωπολιτικές εξελίξεις και εντάσεις, καθώς η Βρετανία εξετάζει το πώς θα απαντήσει στη δέσμευση από πλευράς Ιράν βρετανικού τάνκερ στον Περσικό Κόλπο. Η απερχόμενη Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων εντός της ημέρας για το θέμα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ