Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουλ-2019 11:03

  Με ΔΕΗ και Τιτάν η άνοδος στο Χρηματιστήριο

  Με ΔΕΗ και Τιτάν η άνοδος στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά από τέσσερις ημέρες επιχειρεί και πάλι πάνω από τις 870 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από τους τίτλους της ΔΕΗ και του Τιτάνα, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο των αγοραστών.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,62% στις 873,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30,86 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,26% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.157,35 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,80% στις 760,15 μονάδες.

  Η αύξηση του τζίρου στην αγορά από τα πρώτα λεπτά αφορά στα πακέτα που "αλλάζουν χέρια" στην ΕΛΤΡΑΚ, στο πλαίσιο της μεταβίβασης του 66% της εισηγμένης στην ELTRAK CP LTD, έναντι 3,288 ευρώ ανά μετοχή. Πλέον θα πρέπει να αναμένεται δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών της εισηγμένης.

  Δύο μετοχές σήμερα στο επίκεντρο της συνεδρίασης, με τον Τιτάνα να σημειώνει άλμα 5,91% μετά και την επιτυχή δημόσια πρόταση για την εισαγωγή του ομίλου στα Χρηματιστήρια Euronext Βρυξελλών, Αθηνών και Euronext Παρισίων. Το ποσοστό αποδοχής ανήλθε στο 93% για τις κοινές και στο 92,3% για τις προνομιούχες μετοχές, ενώ τα δικαιώματα εξαγοράς και εξόδου θα είναι ίσα με τα 19,64 ευρώ για τις κοινές και τα 18,98 ευρώ για τις προνομιούχες.

  Στο επίκεντρο και η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία ανακάμπτει για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με κέρδη 4,32%, αφού οι διεργασίες για το μέλλον της είναι έντονες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στο τραπέζι έχουν πέσει σημαντικές προτάσεις για το ζήτημα της ΔΕΗ, με το ΥΠΕΝ να εξετάζει όλα τα σενάρια. Η αγορά αναμένει επομένως να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις, τόσο για τη ρευστότητα της επιχείρησης, όσο και για το θέμα των τιμολογίων και των ΝΟΜΕ.

  Στο μεταξύ η αγορά παρακολουθεί και τις διεργασίες στο μέτωπο του φορολογικού νομοσχεδίου, καθώς τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα για την τύχη του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η αποστολή στοιχείων και τεκμηριώσεων συνεχίζεται από την ελληνική πλευρά και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστεί αν τελικά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα έρθει ολόκληρο στη Βουλή ή θα σπάσει σε δυο μέρη προκειμένου να κατατεθούν αρχικά οι διατάξεις που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και αργότερα οι παρεμβάσεις μείωσης του φορολογικού βάρους.

  Στο ταμπλό τώρα, εκτός της ΔΕΗ και του Τιτάνα, οι Σαράντης, ΟΛΠ και Eurobank σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Cenergy, Μυτιληναίος, Βιοχαλκο, Alpha Bank, Λάμδα, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

  Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Coca Cola, Jumbo, Φουρλής, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το -0,8%. Χωρίς μεταβολή οι Aegean, ΕΧΑΕ, Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ