Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουλ-2019 10:28

  Απώλειες στην Ευρώπη, σε αποτελέσματα και εμπόριο η προσοχή

  Απώλειες στην Ευρώπη, σε αποτελέσματα και εμπόριο η προσοχή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17.21

  Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στις εξελίξεις σχετικά με το διεθνές εμπόριο. 

  Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,12%, με τον Eurostoxx 50 na "χάνει" 0,28%. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,69%%, ο βρετανικός FTSE 100 επίσης σημειώνει πτώση κατά 0,49% και ο γαλλικός CAC καταγράφει απώλειες 0,16%. 

  Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,41%, ενώ θετική "παραφωνία" αποτελεί ο ιταλικός FTSE MIB, που ενισχύεται κατά 0,32%.

  Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου καταγράφουν απώλειες 1,8%, ηγούμενες των απωλειών, ενώ ο κλάδος της υγείας ηγείται των κερδών με 1,3%.

  Οι ανησυχίες για το εμπόριο επέστρεψαν στο προσκήνιο, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πως ΗΠΑ και Κίνα απέχουν ακόμη πολύ από το να διευθετήσουν τις εμπορικές διαφορές τους.

  Στα εταιρικά αποτελέσματα, η μετοχή της SAP σημειώνει πτώση 6,9%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που, όσον αφορά τα έσοδα και το προσαρμοσμένο λειτουργικό κέρδος, βρέθηκαν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών, τραβώντας μαζί της σε ισχυρά αρνητικό έδαφος όλο τον τεχνολογικό κλάδο.

  Η Novartis, που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών όσον αφορά τα αποτελέσματά της,  αλλά και το βελτιωμένο guidance για το σύνολο του έτους, βλέπει τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 4,8%.

  Τα προ φόρων κέρδη της Danske Bank βρέθηκαν στο τρίμηνο υπολείπονται των εκτιμήσεων των αναλυτών, χτυπημένα από τα χαμηλά επιτόκια και τα υψηλά κόστη λόγω του σκανδάλου ξεπλύματος χρήματος στο εσθονικό της παρακλάδι. Η μετοχή της παραμένει σε σχεδόν αμετάβλητα επίπεδα.

  Η σουηδική Indutrade βυθίζεται κατά 13,2%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η επίσης σουηδική Epiroc ενισχύεται κατά 5,2%.

  Η βρετανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων ειδών μόδας Asos βυθίζεται κατά 15%, μετά την τρίτη προειδοποίησή της όσον αφορά τα κέρδη της μέσα στο τελευταίο οκτάμηνο.

  Όσον αφορά την εμπορική αντιπαράθεση, η Wall Street Journal ανέφερε την Τετάρτη ότι οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας βρίσκονται σε αδιέξοδο, κυρίως λόγω των αμερικανικών κυρώσεων κατά του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Huawei.

  Στο επίπεδο των μάκρο, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο αυξήθηκαν αναπάντεχα κατά 1% σε σχέση με τον Μάιο, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση των αναλυτών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ