Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουλ-2019 11:21

  Μοιρασμένα πρόσημα και συσσώρευση στο Χρηματιστήριο

  Μοιρασμένα πρόσημα και συσσώρευση στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Νευρικότητας… συνέχεια και σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να βρει κατεύθυνση εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων τις οποίες προκαλεί το trading τίτλων και τα αρνητικά μηνύματα από τις διεθνείς αγορές.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,23% στις 857,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.123,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,96% στις 748,18 μονάδες.

  Η αγορά εξακολουθεί να κινείται στη ζώνη των 850 μονάδων, με τα περισσότερα χαρτοφυλάκια να συνεχίζουν την αναδιάρθρωση των δομών τους, ενόψει μάλιστα και της λήξης των παραγώγων την Παρασκευή. Η συσσώρευση συνεχίζεται, μετά και την προηγούμενη πτωτική εβδομάδα, με τους εγχώριους αναλυτές να παρατηρούν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις που αναμένεται να συνεχιστούν.

  Στο μεταξύ, η αγορά παρακολουθεί τις έντονες διεργασίες που συμβαίνουν μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, σήμερα και αύριο αναμένεται να λάβει χώρα ένας νέος γύρος πιο συστηματικών συναντήσεων/διαβουλεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των Θεσμών σε επίπεδο "κορυφής". Σχεδιάζονται επαφές μεταξύ των επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών και των υπουργών που διαχειρίζονται τα πεδία της μετα-προγραμματικής εποπτείας.

  Η αγορά αναμένει να δει τις ισορροπίες που ενδεχομένως να αλλάξουν το επόμενο διάστημα, και οι οποίες θα κρίνουν το κατά πόσο και το πότε η νέα κυβέρνηση υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της στο φορολογικό μέτωπο. Οι θεσμοί έχουν επισημάνει ότι για να υπάρξει μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει πρώτα να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά δύσκολες.

  Είναι επομένως φανερό, ότι η αγορά θα αναμένει να ξεκαθαρίσει τόσο το δημοσιονομικό και τραπεζικό τοπίο πριν αποφασίσει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία ή να αναδιπλωθεί. Η συγκυρία μάλιστα αυτή έρχεται σε μια περίοδο που ήδη οι περισσότεροι τίτλοι του ΧΑ, ειδικά αυτοί της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, δείχνουν έντονα σημάδια κόπωσης, με το σενάριο της δοκιμασίας των 900 μονάδων να αναβάλλεται προς το παρόν και εκείνο της συσσώρευσης να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες.

  Στο ταμπλό τώρα, η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ για τις προσφυγές οδηγεί τη μετοχή της Λάμδα στο +2,86%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Μυτιληναίο, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς και Alpha Bank. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Σαράντης και Coca Cola.

  Στον αντίποδα, τελευταία μέρα σήμερα για τη Δημόσια Πρόταση του Τιτάνα και η μετοχή διορθώνει κατά 2,40%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Cenergy, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΔΕΗ, Jumbo, Aegean και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή ο Φουρλής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ