Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουλ-2019 23:42

  Wall Street: Ένα βήμα πίσω, στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, διέκοψε τα ρεκόρ

  Wall Street: Ένα βήμα πίσω, στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, διέκοψε τα ρεκόρ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πάνω στον Τραμπ σκόνταψε η Wall Street, καθώς το χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση, μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ πως μία συμφωνία με την Κίνα, αναφορικά με εμπορικούς δασμούς, έχει ακόμα "πολύ δρόμο μπροστά της". Οι επενδυτές αφομοίωσαν παράλληλα τα αποτελέσματα τριμήνου από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ.

  Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 23,53 μονάδες ή 0,09% κλείνοντας στις 27.335 μονάδες, παρά το ότι κατέγραψε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό, νωρίτερα, τερματίζοντας έτσι, ένα ανοδικό σερί τεσσάρων συνεχών συνεδριάσεων. Εάν ο Dow Jones είχε σημειώσει άνοδο, θα πετύχαινε το μεγαλύτερο σερί καταγραφής ρεκόρ από τις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

  Ο ευρύτερος S&P 500 έκλεισε στις 3.004 μονάδες, χαμηλότερα κατά 10,26 μονάδες, ή 0,34%, σταματώντας, επίσης ένα σερί, πέντε κερδοφόρων συνεδριάσεων, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,43% ή 35,39 μονάδων, κλείνοντας στις 8.222 μονάδες, μετά από δύο κερδοφόρες συνεδριάσεις.

  Σήμερα, οι τράπεζες JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs και Wells Fargo & Co., ανακοίνωσαν τα μεγέθη τριμήνου τους και επενδυτές προσπάθησαν, βάσει και αυτών, να διαμορφώσουν μία εικόνα, πιο ξεκάθαρη, σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει στις επιχειρήσεις ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αλλά και το καθεστώς των εξαιρετικά χαμηλών ή και αρνητικών επιτοκίων ανά τον κόσμο.

  Οι επενδυτές αποτίμησαν τα κέρδη των τριών μεγάλων τραπεζών, εν αναμονή μάλιστα και της μείωσης επιτοκίων από τη Fed, λαμβάνοντας υπ' όψιν τους ότι οι τράπεζες τείνουν να επωφελούνται από μία αγορά με υψηλό επιτόκιο, καθώς δανείζονται με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα αλλά δανείζουν σε μακροπρόθεσμη βάση.

  Ο τίτλος της JPMorgan έκλεισε με κέρδη 1,06%, μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 9,652 δισ. δολάρια ή 2,82 δολάρια ανά μετοχή στο β΄ τρίμηνο, υψηλότερα από τα 8,316 δισ. δολάρια ή 2,29 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 29,566 δισ. δολάρια από τα 23,388 δισ. δολάρια. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 2,50 δολάρια κέρδη ανά μετοχή και έσοδα 28,835 δισ. δολαρίων.

  H μετοχή της Goldman Sachs επίσης ενισχύθηκε 1,86% καθώς, παρότι τα μεγέθη της υποχώρησαν, ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. Αντίθετα, πτώση 3,06% κατέγραψε ο τίτλος της Wells Fargo, παρά το ότι ανακοίνωσε αύξηση κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

  Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η μετοχή της Johnson & Johnson, που επίσης ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ βελτίωσε και τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη στο σύνολο του έτους. Παρ' όλα αυτά η μετοχή της έκλεισε με απώλειες 1,64%.

  Στα μάκρο της ημέρας, οι Αμερικανοί καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες τους τον Ιούνιο παρά την πτώση στις τιμές της βενζίνης, ολοκληρώνοντας ένα σταθερό τρίμηνο για τον Αμερικανό καταναλωτή. Οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν (σε προσαρμοσμένη βάση) 0,4% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Η άνοδος του Ιουνίου υπερέβη τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για αύξηση 0,1%.

  Εξάλλου, οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών υποχώρησαν κατακόρυφα τον Ιούνιο, σε μια ένδειξη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν ζωντανές. Συγκεκριμένα, μειώθηκαν 0,9% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,8%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ