Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουλ-2019 21:58

  Πιέσεις για τον χρυσό από την ενδυνάμωση του δολαρίου

  Πιέσεις για τον χρυσό από την ενδυνάμωση του δολαρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ανακοίνωση της αύξησης των λιανικών πωλήσεων των ΗΠΑ για τον Ιούνιο και, συνάμα, η ενδυνάμωση του δολαρίου, άσκησαν πιέσεις στον χρυσό, ωθώντας τον σε πτώση.

  Παρ' όλα αυτά, η ανακοίνωση είχε ευεργετική επίδραση στο ασήμι, καθώς το οδήγησε σε άνοδο.

  Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου έκλεισε με πτώση 2,3 δολαρίων ή 0,2% στα 1.411,20 δολάρια ανά ουγγιά. Αντίθετα, τη Δευτέρα, είχε κλείσει με τη μεγαλύτερη άνοδό του από τις 3 Ιουλίου, όταν είχε κλείσει στα 1.420,9 (το υψηλότερο από τον Μάιο του 2013).

  Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου κατέγραψε κέρδη 31,1 σεντ ή 2% και έκλεισε στα 15,67 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο κλείσιμο, για το πιο ενεργό συμβόλαιο, από τον Φεβρουάριο.

  "Το ασήμι συμπεριφέρθηκε πιο πολύ ως ένα βιομηχανικό μέταλλο" την Τρίτη, ωθούμενο από την ανακοίνωση της αύξησης των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, αλλά και από τις ελπίδες για μία εμπορική συμφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, είπε ο Chintan Karnani, επικεφαλής αναλυτής αγορών της Insignia Consultants.

  Η κίνηση για τον χρυσό αντίθετα, επηρεάστηκε από την ενδυνάμωση του δολαρίου, το οποίο κέρδισε 0,5%. Συνήθως ένα δυνατό δολάριο τείνει να είναι αρνητικό για εμπορεύματα που αποτιμώνται σε αυτό, καθιστώντας τα ακριβότερα για τους χρήστες άλλων νομισμάτων.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου, κατέγραψε άνοδο 0,2% ή 1,7 δολαρίων, κλείνοντας στα 846,9 δολάρια, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 1.516,3 δολάρια η ουγγιά, μειωμένο κατά 46,6 δολάρια ή 3%.

  Ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε απώλειες 1,1 σεντ, ή 0,4% και έκλεισε στα 2,70 δολάρια η λίβρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ