Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουλ-2019 23:38

  Πετρέλαιο: "Ψαλιδίστηκε" μέρος των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας

  Πετρέλαιο: "Ψαλιδίστηκε" μέρος των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απώλειες σημείωσαν τα futures του πετρελαίου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, επιστρέφοντας μέρος των κερδών που συσσώρευσαν την προηγούμενη εβδομάδα, την ώρα που η παραγωγή στον κόλπο του Μεξικού, άρχισε να επανέρχεται στην κανονικότητα μετά την τροπική καταιγίδα Barry.

  Σύμφωνα με την Υπηρεσίας Ασφαλείας και Περιβαλλοντικής Εκτέλεσης των ΗΠΑ, η παραγωγή πετρελαίου στις αμερικανικές περιοχές του Κόλπου είχε υποχωρήσει κατά 73% τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το 69% της παραγωγής πετρελαίου διεξάγεται κανονικά. Σύμφωνα με αναλυτές, αυτή η επιβράδυνση παραγωγής αναμένεται να επηρεάσει εισαγωγές, εξαγωγές, αλλά και την εγχώρια παραγωγή.

  Η πρόσφατη διαπραγμάτευση του WTI πάνω από 60 δολάρια, θεωρήθηκε από αναλυτές ως μία bullish συμπεριφορά, λόγω της φαινομενικής πρόσφατης παύσης των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, σχετικά με τους δασμούς, αλλά και λόγω μιας συμφωνίας για τη διατήρηση της παραγωγής μέχρι το Μάρτιο του 2020 από τον ΟΠΕΚ και άλλους μεγάλους παραγωγούς, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

  Η τιμή του συμβολαίου παραδόσεως Αυγούστου 2019 για το πετρέλαιο τύπου WTI, διαμορφώθηκε στα 59,58 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από υποχώρηση της τάξεως του 1,1% σε ημερήσια βάση, όταν για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας η τιμή είχε ενισχυθεί κατά 4,7%.

  Το πετρέλαιο Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου έκλεισε με ηπιότερη πτώση, 0,4%, στα 66,48 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ την προηγούμενη εδβομάδα είχε καταγράψει κέρδη 3,9%.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ