Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιουλ-2019 22:05

  Εβδομαδιαίες απώλειες 1% για τον χρυσό

  Εβδομαδιαίες απώλειες 1% για τον χρυσό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή, οδηγώντας σε επίπεδο εβδομάδας σε μια πτώση της τάξης του 1%, καθώς η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ ήταν υψηλότερη του αναμενομένου, γεγονός που οδήγησε σε υποχώρηση των προσδοκιών για μείωση επιτοκίων από πλευράς Fed.

  O δείκτης ICE US Dollar Index, που αποτυπώνει την πορεία του δολαρίου έναντι βασικών ξένων νομισμάτων, βρέθηκε έτσι σε υψηλό δύο εβδομάδων και πλέον, σημειώνοντας άνοδο 0,6% στο 97,30.

  Οι traders "χρησιμοποίησαν τον αριθμό των θέσεων εργασίας που ήταν καλύτερος του αναμενομένου για να ωθήσουν την τιμή του χρυσού χαμηλότερα, καθώς οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από τη Fed τον Ιούλιο μειώθηκαν κάπως", αναφέρει ο Mark O'Byrne, διευθυντής έρευνας της GoldCore.

  Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου έχασε 20,80 δολ. ή 1,5%, για να κλείσει στα 1.400,10 δολάρια ανά ουγγιά.

  Οι εβδομαδιαίες απώλειες 1% ακολούθησαν δύο διαδοχικές εβδομάδες ανόδου του πολύτιμου μετάλλου.

  Τα υψηλά επιτόκια της Fed ενισχύουν γενικώς το δολάριο και μειώνουν τη ζήτηση για εμπορεύματα που αποτιμώνται σε δολάρια, ενώ τα χαμηλότερα επιτόκια συνήθως οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση.

  Οι ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρο τον κόσμο και η διαταραχή στο διμερές εμπόριο ΗΠΑ - Κίνας αποτελούν τους κύριους μοχλούς που οδηγούν σε επενδύσεις σε assets - "καταφύγια", όπως τα κρατικά ομόλογα και τα πολύτιμα μέταλλα.

  Στο "αδυνάτισμα" των τιμών του χρυσού, συνέβαλε και η είδηση ότι η Ινδία θα αυξήσει τους δασμούς στην εισαγωγή χρυσού κατά 2,5%, από 10% σε 12,5%. Κάτι τέτοιο θα μειώσει τη ζήτηση χρυσού στην Ινδία αυτό το τρίμηνο και "μπορεί να επηρεάσει προσωρινά την τιμή του χρυσού αρνητικά", αναφέρει ο Chintan Karnani, επικεφαλής αναλυτής της Insignia Consultants.

  Το ασήμι Σεπτεμβρίου υποχώρησε 33,5 σεντς, ή 2,2%, στα 15,001 δολ. ανά ουγγιά, σε μια εβδομαδιαία πτώση 2,2%. Ο χαλκός Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 2,661 δολάρια η λίβρα, με ημερήσια πτώση 0,8% και εβδομαδιαίες απώλειες 1,9%.

  Η πλατίνα Οκτωβρίου έχασε 3,8%, φθάνοντας στα 811,40 δολ. ανά ουγγιά, καταγράφοντας εβδομαδιαία πτώση 3,5% ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου έχασε 0,1%, στα 1.564,20 δολ. ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ