Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουλ-2019 22:09

  Βουτιά για το αργό στον απόηχο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

  Βουτιά για το αργό στον απόηχο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Βουτιά σχεδόν 5% σημείωσε το πετρέλαιο την Τρίτη, διολισθαίνοντας κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων στον απόηχο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία που διατηρεί τις περικοπές στην παραγωγή του πετρελαίου.

  Η αγορά γρήγορα ενσωμάτωσε τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για τη διατήρηση των περικοπών και έστρεψε το βλέμμα της στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας που φαίνεται να κλυδωνίζεται εν μέσω των αυξημένων εμπορικών εντάσεων. Η ανησυχία είναι ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης θα πλήξει την ζήτηση ενέργειας οδηγώντας τις τιμές σε ένα νέο καθοδικό σπιράλ.

  Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κατρακύλησε 2,84 δολ. ή 4,8% στα 56,25 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

  Ο ΟΠΕΚ σφράγισε ένα σύμφωνο μακροχρόνιας συνεργασίας με τη Ρωσία την Τρίτη, διευρύνοντας μια συνεργασία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για να αντιμετωπιστεί η άνοδος των παγκόσμιων αποθεμάτων που ασκούσε πιέσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

  Τα 14 κράτη-μέλη του Οργανισμού και μια ομάδα δέκα χωρών με επικεφαλής τη Ρωσία οριστικοποίησαν σήμερα την επέκταση για άλλους εννέα μήνες της συμφωνίας τους για περιορισμό της πετρελαϊκής παραγωγής κατά περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ