Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουλ-2019 13:30

  Τι δείχνει η Τεχνική Ανάλυση για τις μετοχές των 4 συστημικών τραπεζών

  Τι δείχνει η Τεχνική Ανάλυση για τις μετοχές των 4 συστημικών τραπεζών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Μέσα από αυτό το παράθυρο τεχνικής προσέγγισης και οράματος ξεκινάμε μαζί σε μια κομβική χρονική στιγμή το επενδυτικό ταξίδι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Έναν θεσμό που κάποιοι τα τελευταία χρόνια προσπάθησαν να τον ξεθωριάσουν, να τον αμαυρώσουν και να τον αποψηφιδοποιήσουν, αλλά, δυστυχώς για αυτούς, έπεσαν πάνω στο ανυπέρβλητο τείχος που ύψωσαν τόσο η ανέλπιστα "ξεροκέφαλη" –παρά την κρίση– αυξανόμενη δυναμική κερδοφορίας των εισηγμένων εταιρειών όσο και η αγάπη των ανθρώπων εκείνων που πιστεύουν και προωθούν αδιακόπως μέσα από τα έργα τους τη σωστή λειτουργία του ως ενός γιγάντιου επενδυτικού βραχίονα για την άνθηση της ελληνικής οικονομίας.

  Σκοπός αυτού του έντυπου φλερτ είναι η διαυγής εβδομαδιαία παρουσίαση διαγραμματικών πρωταγωνιστών που μπορούν να εμφυσήσουν σκέψεις και στρατηγικές επενδυτικών κινήσεων, δίνοντας, έτσι, μια μικρή πνοή στην ελληνική χρηματιστηριακή ιδέα.

  Πρώτος μας σταθμός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τις 4 συστημικές τράπεζες. Οι μεγάλοι ασθενείς της ελληνικής κρίσης εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα διαγραμματικά σημάδια πιθανής ίασης.

  Η Eurobank, η οποία έχει πλέον και τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση ανάμεσα στις άλλες με 3.075 εκατ. ευρώ, φαίνεται να προσπαθεί να διαμορφώσει έναν βατήρα στήριξης μεταξύ του επιπέδου των 0,80 με 0,78 ευρώ για να μπορέσει μετέπειτα να πάρει ανοδικά την αντίσταση των 0,88 ευρώ και να κινηθεί βίαια προς την κορυφή των 1,035 ευρώ. 

   

  pin

  Η Alpha Bank μαζεύει δυνάμεις από τις αρχές Ιουνίου λίγο κάτω από τη ζώνη αντίστασης των 1,76 με 1,72 ευρώ. Πιθανή ανοδική διαφυγή με ισχυρό όγκο συναλλαγών θα ξεδιπλώσει το χαλί για την προσέγγιση του ψυχολογικού ορίου των 2 ευρώ, έχοντας όμως περιθώριο έως το διαγραμματικό ταβάνι των 2,20 με 2,33 ευρώ.

   

  pin

  Η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει στις επόμενες συνεδριάσεις να μετακινήσει τον διαγραμματικό ογκόλιθο των 2,50 ευρώ για να μπορέσει να διέλθει μέσα στη ζώνη διακύμανσης του περασμένου καλοκαιριού μεταξύ των 2,50 και 3 ευρώ. Όσο αδυνατεί να τον διατηρήσει, τόσο θα υποβόσκει μια ξαφνική κίνηση εκφοβισμού προς το επίπεδο στήριξης των 2,20 με 2,10 ευρώ.

   

  pin

   

  Προωθητικό θέμα διαγραμματικών καυσίμων έχει και η Πειραιώς, καθώς έχει συναντήσει δυσκολία στο πέρασμα πάνω από τα 3,20 ευρώ. Εδώ, ενώ η επιτυχής διαφυγή θα ανοίξει μέτωπο με τα 4 ευρώ, η συνεχής αδυναμία θα επιφέρει κόπωση, με πιθανή εκδήλωση ενός pullback προς τα 2,70 ευρώ.

   

  pin

  * Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" 

  * * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι Υπεύθυνος Τεχνικής ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων