Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Ιουν-2019 16:08

  Τρίτη ανοδική μέρα δείχνουν τα futures στη Wall Street

  Τρίτη ανοδική μέρα δείχνουν τα futures στη Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοδικά κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών στη Wall Street, με τους δείκτες να βάζουν πλώρη για την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, εν μέσω των αυξανόμενων προσδοκιών για χαλάρωση των νομισματικών πολιτικών από τις κεντρικές τράπεζες.

  Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 21 μονάδες, στις 25.579 μονάδες, τα futures του S&P 500 σημειώνουν άνοδο 2,05 μονάδων στις 2.829,50 μονάδες, ενώ τα futures του Nasdaq ενισχύονται κατά 2,50 μονάδες, στις 7.231 μονάδες.

  Το βλέμμα των επενδυτών είναι και πάλι στραμμένο στην επιβράδυνση της οικονομίας και στις εμπορικές διενέξεις, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι δεν διαφαίνεται άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και το Μεξικό για το εμπόριο.

  Οι εμπορικές διενέξεις, και κυρίως οι επιπτώσεις τους, έχουν επηρεάσει και τη ρητορική των κεντρικών τραπεζών, όπως καταδεικνύει και η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,4%, αλλά και να ανακοινώσει ότι τα επιτόκια αναμένεται να διατηρηθούν στα σημερινά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020, αντί για "τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του 2019" όπως ανέφερε προηγουμένως.

  Εν μέσω αυτού του κλίματος, ΗΠΑ και Μεξικό συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους για δεύτερη ημέρα, με στόχο να μην εφαρμοστεί η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς στα προϊόντα που εισάγει από τη γειτονική χώρα, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα. Ο Τραμπ δήλωσε, πάντως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

  Εν τω μεταξύ, ούτε στην αμερικανο-σινική κόντρα φαίνονται σημάδια εξομάλυνσης, με τον Αμερικανό πρόεδρο να επαναλαμβάνει την απειλή του για επιβολή δασμών σε επιπλέον κινεζικά προϊόντα αξίας 300 εκατ. δολαρίων.

  Στα μάκρο της ημέρας, σταθερά κοντά σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο παρέμειναν οι αιτήσεις για την παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ. Οι αιτήσεις έμειναν αμετάβλητες στις 218.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι την 1η Ιουνίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 212.000 νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας. Επίσης, τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, αναθεωρήθηκαν ανοδικά κατά 3.000 από την αρχική μέτρηση.

  Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 3,6% τον προηγούμενο μήνα, επίσης χαμηλό 50 ετών.

  Παράλληλα, λίγο χαμηλότερη σε σχέση με τα προκαταρκτικά στοιχεία εμφανίζεται η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, αυξήθηκε κατά 3,4%, έναντι αρχικής εκτίμησης για αύξηση 3,6%. Η αύξηση ωστόσο, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, είναι και πάλι η μεγαλύτερη για περίπου μία δεκαετία (συγκεκριμένα από το γ' τρίμηνο του 2010), της τάξης του 2,4%, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

  Τέλος, μείωση κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές υποχώρησαν στην εναρξη του δεύτερου τριμήνου. Το έλλειμμα του εξωτερικού εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών συρρικνώθηκε κατά 2,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία στα 50,78 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου την Πέμπτη. Τα στοιχεία ήταν ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, που ανέμεναν έλλειμμα ύψους 50,8 δισ. δολαρίων.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, υποχώρηση κατέγραψαν τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές. Ειδικότερα, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 2,2% τον Απρίλιο στα 257.638 δισ. δολάρια. Αντίστοιχη πτώση, 2,2%, εμφάνισαν και οι εξαγωγές, οι οποίες υποχώρησαν στα 206.847 δισ. δολάρια, που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιανουάριο του 2016.

  Από την αρχή του έτους, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων