Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Μαϊ-2019 15:55

  Απώλειες καταγράφουν τα futures της Wall Street

  Απώλειες καταγράφουν τα futures της Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απώλειες καταγράφουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι ανησυχίες για τις εμπορικές εντάσεις και τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία τροφοδοτώντας το αγοραστικό ενδιαφέρον για κρατικά ομόλογα.
   
  Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν 194 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 χάνουν 18,85 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq πέφτουν κατά 63,75 μονάδες.
   
  Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας παραμένουν η βασική πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές. Ιδιαίτερα μετά τα δημοσιεύματα κινεζικών μέσων ενημέρωσης ότι το Πεκίνο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ως όπλο στον εμπορικό πόλεμο με την Ουάσιγκτον τη θέση της Κίνας ως παγκόσμιου ηγέτη στην παραγωγή σπάνιων γαιών προκειμένου να πλήξει τις ΗΠΑ.
   
  Ειδικότερα, κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Κίνα σχεδιάζει να περιορίσει την πρόσβαση των ΗΠΑ στις σπάνιες γαίες που χρησιμοποιούνται ευρέως στην κατασκευή πολλών προϊόντων τεχνολογίας, όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές, οι επεξεργαστές αλλά και οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες,
   
  Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το ράλι στα ομόλογα, οδηγώντας χαμηλότερα τις αποδόσεις. Το spread μεταξύ του 10ετούς και του 3ετούς ομολόγου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2007. Τέτοιου είδους κινήσεις στην καμπύλη των αποδόσεων των ομολόγων θεωρούνται αξιόπιστη ένδειξη ύφεσης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ