Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Μαϊ-2019 23:22

  Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street μετά τις δηλώσεις Powell

  Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street μετά τις δηλώσεις Powell
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, οι οποίες διευρύνθηκαν στο τελευταίο μισάωρο της συνεδρίασης μετά από την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης της Fed για τα επιτόκια και της συνέντευξης Τύπου του προέδρου, Jerome Powell.

  Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,61% στις 26.430,14 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,57% και ο S&P κατέγραψε πτώση 0,75% στις 2.923,73 μονάδες.

  Τα στελέχη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια σήμερα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι έχει σημειωθεί κάποια επιβράδυνση στην οικονομική δραστηριότητα στο α΄ τρίμηνο.

  Σε ανακοίνωση της Federal Reserve μετά από τη διήμερη συνεδρίασή της, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας εστίασαν περισσότερο στην υποκείμενη επιβράδυνση των δαπανών των νοικοκυριών και των επιχειρηματικών επενδύσεων.

  Τα στελέχη της fed τόνισαν ακόμη πως ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώνεται χαμηλότερα από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%, σε μια ενδεχομένως προβληματική εξέλιξη εάν επιμείνει.

  Επίσης, σημείωσαν ότι αισθάνονται άνετα με το να διατηρήσουν την στάση αναμονής, και δεν προχώρησαν σε αλλαγές στην προηγούμενη δέσμευσή τους να είναι υπομονετικοί όσο αποφασίζουν ποιες μελλοντικές προσαρμογές μπορεί να απαιτηθούν στους επόμενους μήνες.

  Από την πλευρά του ο Jerome Powell, πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ πιθανότατα οδηγείται χαμηλότερα λόγω "μεταβατικών” δυνάμεων και δεν υπάρχει κάποιο bias για τη χαλάρωση ή τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής,

  Πρόσθεσε ακόμη ότι η πολιτική στάση "είναι κατάλληλη επί του παρόντος” και ότι "δεν βλέπουμε κάποια ισχυρή ένδειξη για να κινηθούμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση”.

  Ο πρόεδρος της Fed φαίνεται να θεωρεί τον πληθωρισμό ένα δομικό ζήτημα και τονίζει ότι αυτό το περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού είναι απίθανο να αλλάξει σύντομα.

  Η μετοχή της CVS Health Corp σημείωσε ράλι 5,5% μετά από την ανακοίνωση κερδών και πωλήσεων α΄ τριμήνου που ήταν καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τη χρήση 2019.

  Η μετοχή της Estee Lauder σημείωσε πτώση 0,4% αντιστρέφοντας τα αρχικά κέρδη ύψους 5%, καθώς ανακοίνωσε πωλήσεις υψηλότερες των εκτιμήσεων, ενώ προέβλεψε ότι τα έσοδα θα αυξανόταν 7%-8% στη διάρκεια του 2019.

  Πτώση 5,5% σημείωσε η μετοχή της Molson Coors Brewing, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τα κέρδη α΄ τριμήνου που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών.

  Η Hilton ανακοίνωσε αύξηση 16% στα κέρδη α΄ τριμήνου, πολύ υψηλότερα των προβλέψεων της Wall Street. Η μετοχή ενισχύθηκε 6%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ