Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Μαϊ-2019 16:42

  Νευρικότητα στη Wall Street μετά τη Fed (upd)

  Νευρικότητα στη Wall Street μετά τη Fed (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:52

  Νευρικότητα επικρατεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά από την ανακοίνωση της Federal Reserve για διατήρηση των επιτοκίων και καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς κρατά κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία.

  Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,02% στις 26.559,99 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,20% και ο S&P καταγράφει πτώση 0,13% στις 2.942,05 μονάδες.

  Τα στελέχη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια σήμερα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι έχει σημειωθεί κάποια επιβράδυνση στην οικονομική δραστηριότητα στο α΄ τρίμηνο.

  Σε ανακοίνωση της Federal Reserve μετά από τη διήμερη συνεδρίασή της, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας εστίασαν περισσότερο στην υποκείμενη επιβράδυνση των δαπανών των νοικοκυριών και των επιχειρηματικών επενδύσεων.

  Τα στελέχη της fed τόνισαν ακόμη πως ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώνεται χαμηλότερα από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%, σε μια ενδεχομένως προβληματική εξέλιξη εάν επιμείνει.

  Επίσης, σημείωσαν ότι αισθάνονται άνετα με το να διατηρήσουν την στάση αναμονής, και δεν προχώρησαν σε αλλαγές στην προηγούμενη δέσμευσή τους να είναι υπομονετικοί όσο αποφασίζουν ποιες μελλοντικές προσαρμογές μπορεί να απαιτηθούν στους επόμενους μήνες.

  Η μετοχή της Apple ενισχυόταν ήδη 5% από τις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά από τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις που εξέδωσε ύστερα από τη συνεδρίαση της Τρίτης, οι οποίες υπερέβησαν αυτές των αναλυτών.

  Η εξέλιξη αυτή οδσηγεί σε άνοδο τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα, οι οποίες είχαν δεχθεί πιέσεις μετά από τα χαμηλότερα του αναμενόμενου έσοδα της Alphabet Inc.

  Άνοδο καταγράφει και η μετοχή της CVS μετά από την αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για το σύνολο της χρήσης.

  Το αισιόδοξο κλίμα τονώνουν και τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, οι οποίες σημείωσαν άλμα τον Απρίλιο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ