Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Απρ-2019 16:59

  Wall: Άργησε 7 μήνες αλλά πέτυχε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ ο S&P 500

  Wall: Άργησε 7 μήνες αλλά πέτυχε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ ο S&P 500
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:01

  Σε ενδοσυνεδριακό επίπεδο-ρεκόρ ανήλθε ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 με ώθηση από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την καταναλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ και τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα που βοηθούν να αποκατασταθεί η πίστη των επενδυτών στην "αγορά των ταύρων".

  Αναλυτικά, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,25% στις 2.947,23 μονάδες. Τελευταία φορά που πέτυχε ενδοσυνεδριακό υψηλό ήταν στις 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,16% στις 26.585 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στο +0,33% και τις 8.172 μονάδες.

  Αναλυτικά στα μάκρο, τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα άνω των 9,5 ετών κατέγραψε η καταναλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ το Μάρτιο, ωστόσο οι πιέσεις στις τιμές παρέμειναν υποτονικές με τον πληθωρισμό να σημειώνει τη μικρότερη ετήσια άνοδο σε διάστημα 14 μηνών.

  Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η καταναλωτική δαπάνη η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από τα 2/3 της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,9% καθώς τα νοικοκυριά ενίσχυσαν τις αγορές αυτοκινήτων και δαπάνησαν περισσότερα στην υγεία. Οι πληθωριστικές πιέσεις ήταν ήπιες τον Μάρτιο. Ο δείκτης τιμών προσωπικών εξόδων κατανάλωσης, εξαιρώντας τις ευμετάβλητες τιμές ενέργειας και τροφίμων, έμεινε αμετάβλητος, έπειτα από οριακή άνοδο 0,1% τον Φεβρουάριο.

  Η προσοχή των επενδυτών αυτή την εβδομάδα στρέφεται στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής που θα ανακοινώσει η Federal Reserve την Τετάρτη αλλά και στα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης την Παρασκευή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ