Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Απρ-2019 19:12

  Κέρδη για την Ευρώπη με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

  Κέρδη για την Ευρώπη με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι δείκτες οι οποίοι έλαβαν ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα και τα μακροοικονομικά στοιχεία. 

  O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,29%. 

  O γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,66% στις 12.099,83 μονάδες, Ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,44% στις 7.469,42 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 επίσης σημείωσε άνοδο 0,36% στις 5.528,67 μονάδες. 

  Ο ισπανικός δείκτης ΙΒΕΧ 35 υποχώρησε οριακά κατά 0,01% και ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,13%. 

  Η μετοχή της Zalando ξεχώρισε σήμερα καθώς κατέγραψε άνοδο 10,59% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Συγκεκριμένα η Zalando SE αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων για το α΄ τρίμηνο θα υπερβούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία λιανικής μέσω διαδικτύου τόνισε πως τα προσαρμοσμένα ΕΒΙΤ για την περίοδο θα είναι θετικά "σε μονοψήφια εκατομμύρια” και ως εκ τούτου υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς για αρνητικά ΕΒΙΤ.

  H μετοχή της Unicredit επίσης ενισχύθηκε κατά 3,2% μετά από τον διακανονισμό ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις αρχές των ΗΠΑ για παραβιάσεις των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν και σε άλλες χώρες. 

  Στις υπόλοιπες εταιρικές ανακοινώσεις, λειτουργικές ζημιές 336 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο η Lufthansa, κυρίως λόγω της αύξησης του κόστους καυσίμων και της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας στην Ευρώπη.

  Τα έσοδα της G4S PLC στο α΄ τρίμηνο αυξήθηκαν 4,8% ενώ σημειώθηκε ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές και τους τομείς, καθώς το momentum συνεχίστηκε από το τέλος του προηγουμένου έτους. Η εταιρεία security δήλωσε πως οι δραστηριότητες Secure Solutions εμφάνισαν αύξηση εσόδων 4,9% στο τρίμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 9,3% και 8,5% στην Αφρική και στην Αμερική αντίστοιχα.

  Στα μακρο της ημέρας, βελτιώθηκαν οι γερμανικές οικονομικές προσδοκίες τον Απρίλιο, παρά το ότι η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης επιδεινώθηκε, σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW. Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών σημείωσε άνοδο στις 3,1 μονάδες τον Απρίλιο, από τις -3,6 μονάδες τον Μάρτιο.

  Αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό της δεκαετίας οι αμοιβές των Βρετανών εργζόμενων, κυρίως λόγω της αύξησης των θέσεων εργασίας, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι η αβεβαιότητα του Brexit οδηγεί τις επιχειρήσεις να προσλάβουν εργαζόμενους αντί να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στον εξοπλισμό. Οι συνολικές αμοιβές, μαζί με τα μπόνους, αυξήθηκαν κατά 3,5% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο μέχρι τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία ONS. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τα μέσα του 2008, αν και μόνο τον Φεβρουάριο, ο ρυθμός αύξησης των μισθών επιβραδύνθηκε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων