Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Απρ-2019 15:44

  Μικρές μεταβολές για τα futures της Wall Street

  Μικρές μεταβολές για τα futures της Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση μία μέρα μετά το ράλι στη χρηματιστηριακή αγορά, με ώθηση από τα θετικά στοιχεία για τη μεταποίηση σε Κίνα και ΗΠΑ. 

  Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones χάνουν 8 μονάδες, του S&P κερδίζουν μία μονάδα και του Nasdaq έξι μονάδες.

  Oι βασικοί δείκτες της Wall Street ξεκίνησαν τον Απρίλιο με ισχυρά κέρδη μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα τα οποία βοήθησαν να υποχωρήσουν οι ανησυχίες για τον κίνδυνο μιας απότομης "προσγείωσης" της κινεζικής οικονομίας με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία. Επίσης, η έρευνα του Institute for Supply Management για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ έδειξε ανάκαμψη της δραστηριότητας στις 55,3 μονάδες τον Μάρτιο μετά το χαμηλό δύο ετών του προηγούμενου μήνα στις 54,2 μονάδες.

  Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αμερικανική αγορά ομολόγων, καθώς πολύ πρόσφατα σημειώθηκε αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων, με το τρίμηνο T-Bill να έχει μεγαλύτερη απόδοση από αυτή του 10ετούς κρατικού ομολόγου. Αυτή η αντιστροφή θεωρείται σαν προειδοποίηση για ενδεχόμενη επερχόμενη ύφεση. 

  Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Φεβρουάριο μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες ανάπτυξης λόγω μιας απότομης μείωσης των παραγγελιών για αεροσκάφη, αν και η συνολική πτώση ήταν μικρότερη από ό,τι αναμενόταν.

  Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν 1,6% τον Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 250,58 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

  Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, ανέμεναν πτώση κατά 2,1%.

  Πίσω από την πτώση βρίσκεται μια ευρέως αναμενόμενη υποχώρηση στις παραγγελίες αεροσκαφών, οι οποίες είναι ευμετάβλητες και είχαν σημειώσει ισχυρή άνοδο τους τελευταίους μήνες.

  Η αύξηση συνολικά στις παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Ιανουάριο, αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω σε αύξηση 0,1% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για αύξηση 0,3%.

  Στο πρώτο δίμηνο του 2019, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 4,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

  Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία αναμένεται να διασκεδάσουν ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες των οικονομολόγων για μια επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2019, καθώς ο κλάδος της μεταποίησης είναι ιδιαίτερα κυκλικός.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων