Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Απρ-2019 16:06

  Wall Street: Άνοδο δείχνουν τα futures

  Wall Street: Άνοδο δείχνουν τα futures
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ανοδική εκκίνηση παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, αφότου τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα μετρίασαν τις ανησυχίες για τη δυναμική της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. 

  Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 200 μονάδες, του S&P 500 σχεδόν 20 και του Nasdaq περίπου 68.

  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής (PMI) της Κίνας ανέκαμψε δυναμικά τον Μάρτιο, φθάνοντας τις 50,5 μονάδες, υψηλό εξαμήνου, έναντι 49,2 τον Φεβρουάριο. Ο μεταποιητικός δείκτης Caixin PMI, με τη σειρά του, σημείωσε επίσης δυναμική ανάκαμψη στις 50,8 μονάδες έναντι 49,9 τον Φεβρουάριο, κινούμενος θετικά για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες.

  Οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν επανέλθει στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, με τους επενδυτές να θορυβούνται την προηγούμενη εβδομάδα και για τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ ειδικότερα. 

  Στα μάκρο της ημέρας, κατά 0,2% υποχώρησαν οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας ήπιες δαπάνες, προοδευτικά για το α΄ τρίμηνο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση των πωλήσεων κατά 0,2% τον Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα.

  Εάν αφαιρεθούν οι ευμετάβλητες κατηγορίες των αυτοκινήτων και του φυσικού αερίου, οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν κατά 0,6% τον Φεβρουάριο. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα άνω, και κάνουν λόγο για αύξηση 0,7% από τις αρχικές εκτιμήσεις για αύξηση 0,2%.

  Οι πωλήσεις λιανικής ήταν μεικτές τους τελευταίους μήνες, και είχαν υποχωρήσει 1,6% τον Δεκέμβριο, στην κορύφωση της εορταστικής περιόδου. Τον Φεβρουάριο οι καταναλωτές ξόδεψαν περισσότερα σε οχήματα αλλά συγκράτησαν τις δαπάνες τους σε αρκετές άλλες μεγάλες κατηγορίες.

  Τα σημερινά στοιχεία εμφάνισαν ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών αυξήθηκαν 0,7% τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις στα εστιατόρια αυξήθηκαν 0,1% από τον Ιανουάριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων