Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαρ-2019 15:41

  H EKT ανεβάζει τα futures της Wall Street

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  H EKT ανεβάζει τα futures της Wall Street

  Αντέστρεψαν τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα τα futures των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου βρίσκοντας στήριξη στα νέα μέτρα τόνωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

  Αυτή την ώρα τα futures του Dow Jones σημειώνουν άνοδο 0,13% στις 25.699 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 καταγράφουν άνοδο 0,17% στις 2.776 μονάδες. Τα futures του Nasdaq ενισχύονται κατά 0,16% στις 7.121 μονάδες.

  H ΕΚΤ δρομολογεί μια νέα σειρά τριμηνιαίων στοχευμένων πράξεων πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (TLTRO-III) προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική επιβράδυνση της Ευρωζώνης. Οι στοχευμένες πράξεις -η κάθε μία με ορίζοντα ωρίμανσης τα δύο χρόνια- θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2019 και θα ολοκληρωθούν το Μάρτιο του 2021. Οι νέες πράξεις θα βοηθήσουν να διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες στον τραπεζικό δανεισμό και η ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής, αναφέρει η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Τα TLTROs είναι δάνεια που παρέχει η ΕΚΤ σε ευρωπαϊκές τράπεζες με χαμηλότερο επιτόκιο, διευκολύνοντάς τες να χορηγούν δάνεια στους καταναλωτές που με τη σειρά του βοηθά στην τόνωση της οικονομίας. Πρόκειται για την τρίτη φορά που η ΕΚΤ παρέχει στήριξη από το 2014.

  Στα της αμερικανικής οικονομίας, υποχώρησε ελαφρώς ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 3.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 223.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 2 Μαρτίου.

  Στο μεταξύ, αυξήθηκε η αμερικανική παραγωγικότητα στο δ΄ τρίμηνο, μετά από την υποτονική τάση που σημάδεψε μεγάλο μέρος της τωρινής οικονομικής ανάπτυξης. Η παραγωγικότητα των εργαζομένων (σε αγαθά και υπηρεσίες) για κάθε ώρα εργασίας, αυξήθηκε κατά 1,9% σε εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό στο δ΄ τρίμηνο.

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, βουτιά 10% σημειώνει η μετοχή της Barnes & Noble, παρά τα θετικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η αλυσίδα βιβλιοπωλείων εμφάνισε καθαρά κέρδη 66,9 εκατ. δολαρίων ή 91 σεντς ανά μετοχή στο τρίμηνο έως τις 26 Ιανουαρίου, μετά από ζημιές 63,5 εκατ. δολαρίων ή 91 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, διαμορφούμενα στα 1,21 δολάρια ανά μετοχή.

  Βουτιά σχεδόν 13% σημειώνει και η μετοχή της Kroger μετά τα ασθενέστερα των αναμενόμενων αποτελέσματα του δ' τριμήνου χρήσης. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 259 εκατ. δολάρια, από 854 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 48 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 512 σεντς.

  Ο βιομηχανικός όμιλος Johnson Controls International ανακοίνωσε ότι το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε την εξουσιοδότηση επιπλέον επαναγορών μετοχών ύψους 8,5 δισ. δολαρίων. Η μετοχή του σημείωσε άνοδο 2,7% μετά την ανακοίνωση, αλλά χάνει 5,2% τους τελευταίους 12 μήνες.

  Στην υποβολή αρχικής δημόσιας προσφοράς προχώρησε η Tradeweb Markets, διαχειρίστρια ηλεκτρονικών αγορών. Η μετοχή της θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Nasdaq με το σύμβολο "TW". Δεν έχει καθοριστεί ο αριθμός των μετοχών που θα προσφερθούν στην IPO.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων