Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Φεβ-2019 13:59

  Goldman Sachs: Ποιες μετοχές σορτάρουν τα hedge funds, ποια τα μεγάλα longs

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Το χαρτοφυλάκιο της Goldman Sachs το οποίο παρακολουθεί τις πιο δημοφιλείς θέσεις των hedge funds, υπεραποδίδει σημαντικά της αγοράς φέτος. Το γνωστό VIP (very important position) καλάθι της αμερικάνικης τράπεζας περιέχει τις 50 μετοχές που εμφανίζονται το περισσότερο στις 10 κορυφαίες επιλογές των hedge funds και αποτελεί για πολλούς επενδυτές έναν σημαντικό οδηγό της αγοράς. Η Goldman Sachs ανέλυσε τις τοποθετήσεις 880 διεθνών hedge funds οι οποίες φτάνουν σε αξία τα 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια και κατέληξε στα μεγαλύτερα shorts και longs της συγκεκριμένης "βιομηχανίας" επενδυτών.

  Το VIP καλάθι των long θέσεων των hedge funds σημειώνει αποδόσεις της τάξης το 14% από τις αρχές του έτους, υπερδιπλάσιες από αυτές του δείκτη S&P 500, με την αμερικάνικη τράπεζα να σημειώνει πως οι μετοχές οι οποίες συγκεντρώνουν το περισσότερα βλέμματα των hedge funds ανήκουν κυρίως στον κλάδο της τεχνολογίας και είναι οι Amazon, Microsoft, Facebook, Alphabet και Alibaba. "Οι πρόσφατες επιδόσεις των hedge funds έχουν επωφεληθεί από την υπεραποδόση των πιο δημοφιλών long θέσεων", όπως σημειώνει.

  ψ

  Το έξυπνο χρήμα στοιχημάτισε στο μεγάλο comeback των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου και κέρδισε, με τις κορυφαίες πέντε μετοχές του long καλαθιού να έχουν ανακάμψει σημαντικά από τα χαμηλά του Δεκεμβρίου και σημειώνουν κέρδη έως και 25% στο νέο έτος. Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, Facebook έχει ενισχυθεί κατά 22% το 2019, αφού έχασε πάνω από 20% κατά τη διάρκεια του sell-off της αγοράς το τέταρτο τρίμηνο. Η Amazon σημειώνει άνοδο 8% το νέο έτος, αφού έχασε πάνω από 25% το τέταρτο τρίμηνο. Η Alibaba σημειώνει άλμα άνω του 25% φέτος.

  Αυτό το VIP καλάθι της Goldman Sachs έχει επίσης πολύ καλό ιστορικό "νίκης" έναντι της αγοράς καθώς έχει υπεραποδόσει του δείκτη S&P 500 στο 62% των τριμήνων από το 2001, όπως τονίζει η τράπεζα. Άλλες μετοχές που ανήκουν σε αυτό το καλάθι των hedge funds είναι οι Visa, Netflix, Bank of America, Paypal, Twenty- First Century Fox και Citigroup.

  λκξ

  Αντίθετα, οι μετοχές που συγκεντρώνουν τις περισσότερες short θέσεις των hedge funds είναι οι Eli Lilly, Walt Disney, Bristol-Myers, Fiserv, Intel Corp., Merch & Co., Oracle Corp., Sempra Energy, At & T και Starbucks.

  ικξ

  Επίσης, αυξημένο ενδιαφέρον έχουν δείξει τα hedge funds στη μετοχή CVS Heath του κλάδου της Υγείας καθώς τα 108 από τα 880 hedge funds έχουν πλέον θέσεις στη μετοχή, από 64 στο προηγούμενο τρίμηνο. Και η εταιρεία λογισμικού Red Hat έχει δει το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών με 83 hedge funds να έχουν θέσεις στη μετοχή της, από 42 πριν.  Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτές οι μετοχές δεν ανήκουν στο καλάθι VIP λόγω του ακόμη σχετικά μικρού μεγέθους των θέσεων που συγκεντρώνουν. Αντίθετα, σημαντική πτώση σε δημοτικότητα είδαν οι μετοχές των Akorn, Mohawk Industries, Momo Inc, GrubHub και Chevron.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ