Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Φεβ-2019 09:51

  Άλμα για τις τραπεζικές μετοχές στην Αυστραλία - Σχεδόν αμετάβλητος ο Nikkei

  Άλμα για τις τραπεζικές μετοχές στην Αυστραλία - Σχεδόν αμετάβλητος ο Nikkei
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος στην Αυστραλία στον απόηχο της είδησης ότι η ειδική έρευνα που διενεργήθηκε από την κυβέρνηση στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας δεν οδήγησε στην αναδιάρθρωση κάποιας τράπεζας ούτε σε παρεμβάσεις στον τρόπο δανειοδότησης. 

  Οι μετοχές της ANZ σημείωσαν άλμα της τάξης του 6,5%, η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας βρέθηκε 3,91% υψηλότερα, οι μετοχές της Westpac εκτοξεύθηκαν κατά 7,36%, ενώ η Commonwealth Bank είχε κέρδη ύψους 4,69%. 

  Οι ευρύτερος δείκτης αναφοράς ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,95% στις 6.005,9 καθώς ο δεικτοβαρής τραπεζικός κλάδος βρέθηκε 4,47% υψηλότερα.

  Σύμφωνα με το Reuters, η αποκαλούμενη Βασιλική Επιτροπή, πρότεινε μέτρα για την ένταξη των ρυθμιστικών φορέων σε έναν νέο οργανισμό εποπτείας και την επανεξέταση του πλαισίου για την αποφυγή της σύγκρουσης συμφερόντων. 

  "Πέρα από μία πολύ δραματική χρονιά, τις αποδείξεις για διαδεδομένη απληστίας, καθώς και μία αιχμηρή Ενδιάμεση Έκθεση, η Βασιλική Επιτροπή εξέδωσε μία πολύ ρεαλιστική τελική Έκθεση", αναφέρουν σε σημείωμά τους αναλυτές της Citi Research. "Αποφεύχθη μία ριζική αναδιάρθρωση του κλάδου, όπως και οι εκτεταμένες αστικές και ποινικές διώξεις. Απ' όλες τις πιθανές εκβάσεις για τις μεγάλες τράπεζες, αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα θεωρηθεί η καλύτερη δυνατή δέσμη συστάσεων δεδομένων των συνθηκών και των όσων ο κλάδος θα μπορούσε εύλογα να περιμένει", συμπληρώνουν οι αναλυτές. 

  Στο μεταξύ η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια στο 1,5%. Στην απόφαση νομισματικής πολιτικής που εξέδωσε ο Κεντρικός Τραπεζίτης Philip Lowe αναφέρει ότι η προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης παραμένουν θετικές, αλλά οι καθοδικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί. 

  "Οι εμπορικές εντάσεις επηρεάζουν το παγκόσμιο εμπόριο και κάποιες επενδυτικές αποφάσεις" δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας. "Το κυρίαρχο σενάριο είναι η αυστραλιανή οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμό σχεδόν 3% φέτος και κατά λίγο λιγότερο το 2020, εξαιτίας της βραδύτερης ανάπτυξης των εξαγωγών".

  Στο μέτωπο των μάκρο, η καταναλωτική δαπάνη στην Αυστραλία τον Δεκέμβριο κινήθηκε πτωτικά σε βαθμό μεγαλύτερο του αναμενόμενου με τις λιανικές πωλήσεις να σημειώνουν πτώση, καθώς οι ασθενείς ρυθμοί αύξησης των μισθών και οι μειούμενες τιμές στα ακίνητα έβαλαν "φρένο" στην κατανάλωση.

  Στην Ασία, όπου οι περισσότερες αγορές είναι κλειστές λόγω των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά, ο ιαπωνικός Nikkei διέγραψε τα κέρδη που σημείωσε στην αρχή της συνεδρίασης και υποχώρησε κατά 0,19% στις 20.844,45, ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% στις 1.582,88 μονάδες. Ωστόσο η μετοχή της Yahoo Japan σημείωσε άλμα της τάξης του 9,18% μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων