Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Ιαν-2019 14:43

  Εντείνεται κι άλλο η επίθεση των shorts στην Eurobank

  Εντείνεται κι άλλο η επίθεση των shorts στην Eurobank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Συνεχίζονται οι "βολές" των short funds στις ελληνικές τράπεζες, με την Eurobank να παραμένει ο μεγαλύτερος στόχος τους, αφού οι συνολικές αρνητικές καθαρές θέσεις επί των μετοχών της διαμορφώνονται πλέον στο 2,83%.

  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Oceanwood Capital Management προχώρησε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου σε νέα αύξηση των short Θέσεών του στη μετοχή της Eurobank και στο 1,02% από 0,96% που τις είχε αυξήσει μόλις μερικές ημέρες νωρίτερα, στις 22 Ιανουαρίου.

  Είναι χαρακτηριστικό πως το συγκεκριμένο fund από τα μέσα Ιανουαρίου αυξάνει με συχνούς ρυθμούς τις αρνητικές του θέσεις στην συγκεκριμένη τράπεζα η οποία και είχε δεχθεί τις μικρότερες πιέσεις το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τις μετοχές των υπόλοιπων τριών συστημικών τραπεζών Έτσι, μέσα σε διάστημα μόλις... 10 συνεδριάσεων έχει προχωρήσει σε αύξηση της τάξης του... 100% σχεδόν των short θέσεών του στην μετοχή της Eurobank (από το 0,52% στις 14 Ιανουαρίου στο 1,02% την Παρασκευή).

  Σύμφωνα με τη Breakout point, εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάλυση των θέσεων των short funds στην Ευρώπη, το Oceanwood είναι ιστορικά ένας από τους πιο ενεργούς short sellers στην Ελλάδα. Στο πρόσφατο παρελθόν διατηρούσε μεγάλα shorts σε Πειραιώς, Alpha και Εθνική, ωστόσο αυτά πλέον έχουν μειωθεί κάτω από το 0,50%.

  Αξίζει να σημειώσουμε πως τα συνολικά shorts στην Πειραιώς διαμορφώνονται στο 2,74% και οφείλονται αποκλειστικά στις θέσεις του Lansdowne. Τα shorts στην Εθνική έχουν υποχωρήσει κάτω από το 0,50% που θεωρείται από την Ε.Κ σημαντικό επίπεδο αρνητικών θέσεων, ενώ τα shorts στην Alpha Bank διαμορφώνονται στο 0,83% (θέσεις του Lansdowne και πάλι).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ