Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Ιαν-2019 23:16

  Κέρδη 170 μονάδων για τον Dow Jones

  Κέρδη 170 μονάδων για τον Dow Jones
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη έκλεισαν τελικά οι δείκτες στη Wall Street σήμερα Τετάρτη με τους επενδυτές να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα. 

  Συγκεκριμένα ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 171 μονάδων ή 0,70% στις 24.576,62, ο S&P ενισχύθηκε κατά 0,22% στις 2.638,72 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κέρδισε 0,88% στις 7.025,77. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης S&P 500 και Nasdaq βρέθηκαν και σε αρνητικό έδαφος. 

  Οι μετοχές των United Technologies και Procter & Gamble που διαπραγματεύονται στον δείκτη Dow Jones ενισχύθηκαν κατά 4,8% αφού τα αποτελέσματα και των δύο εταιρειών υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Συγκεκριμένα η Procter & Gamble ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις β’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,2 δισ. δολάρια ή 1,22 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 2,5 δισ. δολάρια ή 93 σεντς ανά μετοχή στο προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 17,44 δισ. δολάρια από τα 17,40 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο και υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για 17,16 δισ. δολάρια.

  Η United Technologies ανακοίνωσε κέρδη 686 εκατ. δολ. ή 83 cents ανά μετοχή για το τελευταίο τρίμηνο από 397 εκατ. δολ. ή 50 cents ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 18,0 δισ. δολ. αυξημένες κατά 15% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να είναι για πωλήσεις 16,8 δισ. δολ.

  H ΙΒΜ επίσης ενισχύθηκε κατά 8,5% μετά την ανακοίνωση κερδών και προβλέψεων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δ' τριμήνου ανήλθαν σε 1,95 δισ. δολ. ή 2,15 δολ. ανά μετοχή από ζημιές 1,05 δισ. δολ. ή 1,14 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 4,87 δολ. ανά μετοχή.

  Πάνω από το 14% των εταιρειών που διαπραγματεύονται στον S&P έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου. Από αυτές τις εταιρείες το 72,9% έχει καλύψει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Συνολικά τα κέρδη των εταιρειών αυτών αυξήθηκαν κατά 13,2%, ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών. Ωστόσο πρόκειται για τον ασθενέστερο ρυθμό αύξησης κερδών από το τέταρτο τρίμηνο του 2017. 

  Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, αύριο Πέμπτη, στη Γερουσία αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση προτάσεις ώστε να τερματιστεί το μερικό κυβερνητικό shutdown, το οποίο πλέον έχει εισέλθει στην 33η μέρα, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τον ενδεχόμενο αντίκτυπό του στην οικονομία. Καμία από τις προτάσεις πάντως δεν αναμένεται να ψηφιστεί. Οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν και το μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων