Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Δεκ-2018 23:06

  Wall Street: Κυριάρχησαν αρνητικά πρόσημα σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας

  Wall Street: Κυριάρχησαν αρνητικά πρόσημα σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν τελικά στη Wall Street, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα -όπως και ολόκληρη η εβδομάδα- καταδεικνύοντας την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στους επενδυτές καθώς οδεύουμε προς το 2019.

  Ο Dow Jones υποχώρησε 0,33% στις 23.061,79 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,14% στις 2.485,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq, μετά από συνεχείς εναλλαγές προσήμου, κατέγραψε μικρά κέρδη, 0,08%, στις 6.584,52 μονάδες.

  Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow ενισχύθηκε 2,8%, ο S&P 500 2,9%, και ο Nasdaq 4%. Και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν τα πρώτα τους κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας μετά από τρεις εβδομάδες. Παρ’ όλα αυτά, οι δείκτες οδεύουν σε ετήσιες απώλειες για πρώτη φορά από το 2008, με τον Dow και τον S&P 500 να οδεύουν στον χειρότερό τους Δεκέμβριο από το 1931, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones.

  Την Πέμπτη οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με κέρδη, αν και κατέγραφαν απώλειες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Την Τετάρτη ο Dow Jones πραγματοποίησε ράλι ανόδου 1.086 μονάδων σημειώνοντας την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο που είχε καταγραφεί από τον Μάρτιο του 2009.

  Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η έντονη μεταβλητότητα θα συνεχιστεί, ενώ παραμένουν ανοιχτά μια σειρά από ζητήματα που προβληματίζουν τους επενδυτές, όπως το συνεχιζόμενο κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ, η εμπορική διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και η ένταση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve.

  Παράλληλα, επιμένουν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ, αλλά και για τον νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων.

  "Είμαστε στο τέλος του έτους και πολλοί επενδυτές έχουν αποσυρθεί από την αγορά. Επομένως, ορισμένες μεγάλες αλλαγές στις αγορές ή στις πωλήσεις μετοχών έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αγορά" σχολίασε στο CNBC ο Gibson Smith, ιδρυτής της Smith Capital Investors. "Υπάρχει άλλο ένα σημαντικό στοιχείο: Η εστίαση σε ζητήματα όπως το εμπόριο, το κυβερνητικό shutdown, η Fed έναντι του Τραμπ. Όλα συμβαίνουν σε μια περίοδο κατά την οποία δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά".

  Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο άνω του 5%, μετά την ανακοίνωση ότι ο CEO της Oracle Corp εντάχθηκε στο διοικητικό της συμβούλιο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ