Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Δεκ-2018 11:10

  Πάνω-κάτω με έντονη μεταβλητότητα το Χρηματιστήριο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:08

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σε αρνητικά εδάφη βρίσκεται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, αναιρώντας το θετικό του ξεκίνημα και αποτυπώνοντας την απουσία αφενός των σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν τάση και αφετέρου της χαμηλής ορατότητας. 

  ...

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,04% στις 651,75 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,05% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.704,20 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,05% στις 488,18 μονάδες.

  Αν και οι ευρωπαϊκές αγορές δίνουν το θετικό σήμα, οι ξένοι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα για το ΑΕΠ και την απασχόληση. Διεθνώς, ώθηση στο επενδυτικό κλίμα δίνουν και οι αναφορές ότι η Fed θα μπορούσε να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων με βραδύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο.

  Παρ'ολα αυτά, το Χ.Α. κινείται πέριξ των κεκτημένων επιπέδων μετά την πρόσφατη αντίδραση. Και μπορεί η μακροπρόθεσμη τάση να μην έχει αλλάξει, εντούτοις βραχυπρόθεσμα, εάν επανέλθει ο τραπεζικός δείκτης πάνω από τις 500 μονάδες, και δη πάνω από τις 520 μονάδες, ίσως δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία καλύτερη λήξη του έτους.

  Θετικά στο τελευταίο σενάριο πιθανώς θα λειτουργήσουν και οι εξελίξεις στο μέτωπο στη μείωση των "κόκκινων" δανείων. Οι στόχοι αυτοί, όπως παρουσιάστηκαν στους αναλυτές κατά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, στοχεύουν σε δείκτες NPE κάτω του 20% το 2021, με ανοιχτή την προοπτική επίτευξης του στόχου αυτού νωρίτερα, στη βάση δραστικών πρωτοβουλιών από τις τράπεζες συνδυαστικά με τις λύσεις που θα εφαρμοστούν για τη συλλογική αντιμετώπιση του ζητήματος των NPLs.

  Από τη μεριά του, ο Γενικός Δείκτης πρέπει να κρατήσει το σημαντικό επίπεδο των 647-645 μονάδων, για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να προσεγγίσει το επόμενο επίπεδο ισχυρών αντιστάσεων των 675 μονάδων. Μόνο αν διαφύγει προς τις 645 μονάδες θα επιβαρύνει ξανά την ήδη τεχνικά αρνητική εικόνα του, ανοίγοντας την όρεξη των short sellers για τις 615 μονάδες.

  Στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος κερδίζει 2,15%, με τις Πειραιώς, Εθνική και Jumbo να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Coca Cola και Φουρλής. 

  Στον αντίποδα, η Eurobank χάνει 2,02%, με τις Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Grivalia και ΟΛΠ να ακολουθούν με πτώση μεγαλύτερη του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο και Alpha Bank.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων