Η Oceanwood Capital Management αυξάνει το σορτάρισμα στη μετοχή της ΕΤΕ

Δευτέρα, 05-Νοε-2018 10:40

Η Oceanwood Capital Management αυξάνει το σορτάρισμα στη μετοχή της ΕΤΕ

Το λονδρέζικο hedge fund που στοιχημάτισε εναντίον της FF Group πολύ πριν η εταιρεία ζητήσει προστασία από τους πιστωτές της, συγκεντρώνει θέσεις "short" στην μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα σε όρους ενεργητικού. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Oceanwood Capital Management LLP, αύξησε τις θέσεις "short" στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας κατά 40% στο 0,7% επί των μετοχών της τράπεζας τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την 1η Νοεμβρίου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Bloomberg, πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη από τις 10 θέσεις short που έχει λάβει το fund.

Η Oceanwood Capital Management LLP, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Όπως υπενθυμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το συγκεκριμένο hedge fund έχει θέσεις short και στην Alpha Bank, αλλά τις έχει μειώσει στο 0,6% από το 1% επί του συνόλου των υφιστάμενων μετοχών της τράπεζας, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου.