Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Οκτ-2018 12:26

  Goldman Sachs: Υπερβολικό το διεθνές sell-off, έρχεται ριμπάουντ

  Goldman Sachs: Υπερβολικό το διεθνές sell-off, έρχεται ριμπάουντ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το sell-off του τελευταίου μήνα είναι υπερβολικό και θα αντισταθμιστεί εν μέρει καθώς οι εταιρείες θα προχωρήσουν σε επαναγορές μετοχών, όπως εκτιμά η Goldman Sachs η οποία "βλέπει" άνοδο της τάξης του 6% μέσα στους επόμενους δύο μήνες για τον δείκτη-βαρόμετρο των διεθνών αγορών, S&P 500.

  Αν και αναγνωρίζει ότι υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι, η αμερικάνικη τράπεζα εκτιμά πως τα θεμελιώδη μεγέθη θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις τιμές των διεθνών μετοχών. Όπως επισημαίνει, το πρόσφατο sell-off έχει αποτιμήσει υπερβολικά την επιβράδυνση της ανάπτυξης στο βραχυπρόθεσμο διάστημα και εκτιμά πως η συνέχιση της ανάπτυξης της οικονομίας και η αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας θα υποστηρίξουν την ανάκαμψη του S&P 500.

  Οι ανησυχίες σχετικά με τις αυξήσεις επιτοκίων, την εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας και την κερδοφορία των εταιρειών μετά τα αποτελέσματα γ' τριμήνου, οδήγησαν σε τριγμούς στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες. Παρά το γεγονός ότι χθες οι αγορές ανέκαμψαν, ο S&P 500 έχει υποχωρήσει περίπου 9,3% από την πρόσφατη κορυφή του, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται σε έδαφος διόρθωσης καθώς η πτώση του ξεπερνά το 10% από τα υψηλά έτους.

  Όπως σημειώνει η Goldman κάποιες από αυτές τις ανησυχίες είναι δικαιολογημένες καθώς και η ίδια εκτιμά πως η οικονομία θα σημειώσει επιβράδυνση έως το δ' τρίμηνο του 2019, ωστόσο τα πιστωτικά spreads δεν έχουν διευρυνθεί σε τέτοιον βαθμό που να υποδηλώνουν ότι έρχεται σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας.

  Οι εταιρείες στην Wall Street έχουν εδώ και καιρό αφήσει στην άκρη την στρατηγική της επαναγοράς μετοχών, λόγω και της συνεχιζόμενης bull market. Ωστόσο, σύμφωνα με την Goldman, οι επαναγορές θα επανέλθουν στην ατζέντα των εισηγμένων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της θα σημειώνουν επαναγορές ύψους 1 τρισ. δολαρίων αυτή την χρονιά, γεγονός που θα στηρίξει την άνοδο του δείκτη S&P 500 στις 2850 μονάδες έως τα τέλη του έτους (+ 6%).

  Κατά την άποψη της αμερικάνικης τράπεζας, οι επενδυτές θα πρέπει να στραφούν σε μετοχές εταιρειών υψηλής ποιότητας – με χαμηλά επίπεδα χρέους, σταθερή αύξηση πωλήσεων και κερδών καθώς και υψηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων. Αυτή η κατηγορία μετοχών θα υπεραποδώσει όταν η οικονομία επιβραδυνθεί στα τελευταία στάδια του επιχειρηματικού κύκλου, όπως επισημαίνει

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων