Ηλεκτρονική Αθηνών: Με τιμή-στόχο στα 10 ευρώ ξεκινάει κάλυψη η Piraeus Sec

Δευτέρα, 23-Ιουλ-2007 10:55

"Κάλυψη" για τη μετοχή της Ηλεκτρονική Αθηνών (ΗΛΕΑΘ) με σύσταση "outperform" και τιμή - στόχο στα 10 ευρώ ξεκινάει η Piraeus Securities.

Όπως αναφέρεται σε έκθεση της χρηματιστηριακής με ημερομηνία 23/7/2007, ο όμιλος της Ηλεκτρονική Αθηνών τους τελευταίους 13 μήνες έχει αναπτύξει 4 νέα σημεία πώλησης στην Ελλάδα, ενισχύοντας το δίκτυο των καταστημάτων του στα 50 καταστήματα (38.000 τ.μ.). Η εξαγορά παράλληλα του 51% της τοπικής αλυσίδας Σαραφίδης με 9 καταστήματα, αναμένεται να προσθέσει ένα επιπλέον 3% στο μερίδιο αγοράς του ομίλου.

Σημειώνεται επίσης ότι τον Μάιο του 2007 ο όμιλος ανέπτυξε το πρώτο του κατάστημα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σερβία), ανοίγοντας τον δρόμο για την επέκταση του και σε άλλες χώρες Βουλγαρία, Αλβανία και Ρουμανία.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή επισημαίνει. μεταξύ άλλων. ότι μια επιθετική επεκτατική πολιτική μπορεί να τοποθετήσει την Ηλεκτρονική Αθηνών στις 5 πρώτες αλυσίδες λιανικής, με πιθανά έσοδα της τάξης των 500 εκατ. έως το 2010 από εκτιμώμενα έσοδα 181 εκατ. το 2007.