Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Οκτ-2018 23:35

  Μετρίασε τις απώλειες στο τέλος η Wall Street

  Μετρίασε τις απώλειες στο τέλος η Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανέβασε ταχύτητα την τελευταία ώρα των συναλλαγών η Wall Street με τους βασικούς δείκτης να περιορίζουν αισθητά στο τέλος τις απώλειες τους ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές μακριά από τα χαμηλά της ημέρας.

  Στα χαμηλά της ημέρας ο Dow Jones βρέθηκε να χάνει πάνω από 540 μονάδες, διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο των 25.000 μονάδων, ενώ βουτιά άνω του 2% σημείωσαν και οι άλλοι δύο δείκτες. 

  Η ανησυχία των επενδυτών για τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας επανήλθαν σήμερα στο προσκήνιο μετά την κατρακύλα των κινεζικών αγορών, ενώ το κλίμα επιβάρυνε και το επιφυλακτικό outllook από εταιρείες σηματωρούς της αμερικανικής αγοράς όπως η Caterpillar και 3M. Με περισσότερες από 150 επιχειρήσεις να γνωστοποιούν τα οικονομικά τους μεγέθη αυτή την εβδομάδα η νευρικότητα αναμένεται να κυριαρχήσει και τις επόμενες ημέρες.

  Δείκτες – Στατιστικά

  Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 125,98 μονάδες (-0,50%) και έκλεισε στις 25.191,43 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε 31,09 μονάδες (-0,42%) στις 7.437,54 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολίσθησε 15,19 μονάδες (-0,55%) στις 2.740,69 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες βρέθηκαν νωρίτερα να σημειώνουν βουτιά άνω του 2%.

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 10 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 20 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η McDonald's Corp. στα 177,15 δολ. με άνοδο 10,52 δολ. ή σε ποσοστό 6,31%. Ακολούθησαν η Verizon Communications με κέρδη 4,06% στα 57,21 δολ. και η United Technologies στα 130,02 δολ. με άνοδο 2,86%.

  Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση ήταν η Caterpillar (-7,56%), η 3M (-4,38%) και η Chevron (-3,25%).

  H Caterpillar βρέθηκε νωρίτερα να κατρακυλά σχεδόν 10% σημειώνοντας τις υψηλότερες απώλειες από τον Μάρτιο του 2009, παρά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, ο βιομηχανικός κολοσσός στις εκτιμήσεις του για τους επόμενους μήνες προειδοποίησε για το ενδεχόμενο αύξησης του κόστους λόγω και των εμπορικών δασμών που έχουν επιβληθεί στα μέταλλα. Η εταιρεία ανέφερε ότι το κόστος από τους πρόσφατους δασμούς έφτασε τα 40 εκατ. δολ. περίπου το γ΄ τρίμηνο.

  Από την πλευρά της η 3M Co. έχασε τις εκτιμήσεις της αγοράς, ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτική στο guidance που έδωσε για το 2018 συνολικά.

  Στον αντίποδα, η McDonald’s κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, όπως και η United Technologies και η Verizon Communications. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Lockheed Martin.

  Την επενδυτική ψυχολογία συνεχίζουν να επιβαρύνουν εξάλλου οι γεωπολιτικές εντάσεις, με βασικότερη πηγή ανησυχίας να παραμένει η κλιμακούμενη εμπορική διένεξη των ΗΠΑ με την Κίνα. Παράλληλα, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απορρίψει τον ιταλικό προϋπολογισμό και να ζητήσει από τη Ρώμη να τον υποβάλει ξανά αναμένεται να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο και πάλι στην Ευρωζώνη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων