Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Σεπ-2018 12:35

  Νέο κρίσιμο τεστ για τις ελληνικές τράπεζες το roadshow της BofA στο Λονδίνο

  Νέο κρίσιμο τεστ για τις ελληνικές τράπεζες το roadshow της BofA στο Λονδίνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Σε ένα ακόμη roadshow λαμβάνουν μέρος τα στελέχη των ελληνικών τραπεζών, σε μία προσπάθεια να πείσουν τους θεσμικούς επενδυτές για τις προοπτικές αλλά και την ικανότητα επίτευξης των φιλόδοξων, όπως χαρακτηρίστηκαν από τα ξένα funds, στόχων για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων.

  Έτσι, σήμερα και αύριο, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, οι Έλληνες τραπεζίτες βρίσκονται και πάλι στο Λονδίνο για το 23rd Annual Financials CEO conference της Bank of America Merrill Lynch, μετά την επιφυλακτικότητα που εισέπραξαν από τους ξένους επενδυτές στο roadshow του ελληνικού Χρηματιστηρίου στη βρετανική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τόσο των επενδυτικών οίκων όσο και των πωλητών το τελευταίο διάστημα στο Χ.Α, με μπαράζ εκθέσεων να ακολουθεί τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου.

  Τόσο η Citigroup, όσο και οι Deutsche Bank και Bofa Mertril Lynch καθώς και η Goldman Sachs χθες, προχώρησαν σε μειώσεις των τιμών-στόχων των ελληνικών τραπεζών ενώ οι short θέσεις των - βρετανικών κυρίως - funds δεν φαίνεται να κλείνουν. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών συνεχίζουν να δέχονται έντονες πιέσεις στο Χ.Α με τις απώλειες να φτάνουν το 27% τον τελευταίο μήνα, ενώ βρίσκονται έως και 70% χαμηλότερα από τα επίπεδα μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση του 2015.

  Οι αναλυτές επισημαίνουν τη μεγάλη πρόκληση της μείωσης των NPEs ενώ προειδοποιούν για τις προοπτικές της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών μετά και την απογοητευτική εικόνα των εσόδων στο β' τρίμηνο. Ανάλογες ήταν και οι ανησυχίες των funds που βρέθηκαν στο ελληνικό roadshow στις 19-20 Σεπτεμβρίου οι οποίες, σε συνδυασμό με τη χαμηλή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, λειτουργούν, όπως αποδεικνύεται, αποτρεπτικά για τα ξένα χαρτοφυλάκια.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμικοί επενδυτές ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί σε ό,τι αφορά τα NPEs καθώς δεν πείθονται πως οι στόχοι είναι εφικτοί, με τα στελέχη των ελληνικών τραπεζών να δέχνονται καταιγισμό ερωτήσεων σε αυτό το μέτωπο. "Για τις τράπεζες, η αγορά δείχνει να προεξοφλεί σημαντική πιθανότητα πραγματοποίησης νέων αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, ιδίως αν στα επόμενα 2-3 αποτελέσματα τριμήνου δεν παρουσιαστεί κάποια ουσιώδης βελτίωση στους βασικούς δείκτες. Αυτό θα σήμαινε dilution για τους υπάρχοντες μετόχους, με νέες σημαντικές απώλειες όσων επένδυσαν στον τελευταίο γύρο ΑΜΚ, και όχι μόνον", σημειώνει στο Capital.gr στέλεχος επενδυτικής τράπεζας η οποία συμμετείχε στο roadshow της ΕΧΑΕ.

  Ανάλογο αναμένεται να είναι το κλίμα και στο διήμερο roadshow της BofA, ειδικά τη στιγμή που σε λίγες ημέρες οι ελληνικές τράπεζες θα υποβάλλουν τους νέους στόχους μείωσης των NPEs για την τριετία έως το 2021 στον SSM, με τα στελέχη των ελληνικών τραπεζών να επιχειρoύν έτσι να καθησυχάσουν τους επενδυτές σχετικά με την επιτευξιμότητά τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ