Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Αυγ-2018 12:15

  "Συντηρητική" αναβάθμιση της Ελλάδας από την Moody's "βλέπει" η Citigroup

  "Συντηρητική" αναβάθμιση της Ελλάδας από την Moody's "βλέπει" η Citigroup
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Ελλάδα έχει επωφεληθεί από διάφορες θετικές αξιολογήσεις των διεθνών οίκων πρόσφατα, σημειώνει η Citigroup σε νέα της έκθεση. Χωρίς να αναφέρεται στην πρόσφατη διπλή αναβάθμιση του οίκου Fitch στις 10 Αυγούστου από "B" σε "BB-" με σταθερές προοπτικές  αλλά ούτε και σε αυτή της DBRS στα τέλη Ιουνίου σε σε Β "υψηλό" με θετικές προοπτικές καθώς δεν καλύπτει τα ratings τους, η αμερικάνικη τράπεζα επισημαίνει πως η S&P αναβάθμισε σε "Β +" με θετικές προοπτικές την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας στις 25 Ιουνίου.

  H επόμενη προγραμματισμένη αξιολόγηση της χώρας, όπως σημειώνει, αναμένεται από τον οίκο Moody's στις 21 Σεπτεμβρίου και η Citi εκτιμά ότι θα κινηθεί στα ίδια πλαίσια με την S&P, αναβαθμίζοντας πιθανότατα την Ελλάδα κατά μία βαθμίδα και στο "B2".

  Βασικός οδηγός της αναβάθμισης του οίκου όπως εκτιμά, θα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης του ESM. Οι διαρθρωτικές βελτιώσεις στη διάρθρωση των δανείων της Ελλάδας, δηλαδή η επιμήκυνση της διάρκειάς τους, είναι επίσης πιθανό να αναφερθούν από την Moody's ως πιστωτικά θετικές, υπογραμμίζει η Citi.

  Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως οι αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων... απέτυχαν να ενθουσιάσουν την αγορά των ελληνικών ομολόγων η οποία σημειώνει έντονη μεταβλητότητα λόγω των αναταραχών σε Ιταλία και Τουρκία. Σήμερα η απόδοση του 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 4,20% και στα υψηλά διμήνου, ενώ αυτή την εβδομάδα-ορόσημο για την Ελλάδα, έχει βελτιωθεί ελάχιστα υποδηλώνοντας πως οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί παρά το τέλος των μνημονίων.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020