Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Αυγ-2018 21:46

  Πρακτικά Fed: Σήμα για αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

  Πρακτικά Fed: Σήμα για αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve στην τελευταία συνάντησή τους άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον επόμενο μήνα και συζήτησαν ενδελεχώς τους προβληματισμούς τους γύρω από τις συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη από τις παρατεταμένες εμπορικές διαμάχες. Μάλιστα, οι αξιωματούχοι της Fed φέρεται να θεωρούν τον εμπορικό πόλεμο ως την μεγαλύτερη απειλή για την αμερικανική οικονομία. 

  Αν οι επιδόσεις της οικονομίας παραμείνουν ευθυγραμμισμένες με τις τρέχουσες προσδοκίες  "θα ήταν σύντομα πιθανό να γίνει ένα ακόμη βήμα προς την αύξηση των επιτοκίων, αναφέρουν τα πρακτικά της 31ης Αυγούστου της Fed που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.  Σύμφωνα με αυτά, οι αξιωματούχοι της Τράπεζας εκτιμούν ότι η "ισχυρή" οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα. 

  Σημειώνεται ότι η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την τελευταία συνεδρίασή της, ενώ τον Ιούνιο τα είχε αυξήσει για δεύτερη φορά φέτος. Τότε, οι περισσότεροι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ προέβλεπαν συνολικά τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2018. 

  Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Fed είναι το ενδεχόμενο να αποσυρθεί σχετικά σύντομα ο όρος "διευκολυντική" που περιγράφει την νομισματική πολιτική. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ