Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Αυγ-2018 12:43

  Σε χαμηλό άνω του έτους το ευρώ υπό το βάρος της λίρας

  Σε χαμηλό άνω του έτους το ευρώ υπό το βάρος της λίρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στον "χορό" των διεθνών απωλειών υπό το βάρος της τουρκικής κρίσης εισέρχεται σήμερα και το ευρώ, υποχωρώντας σε νέο χαμηλό 13 μηνών, ενώ παράλληλα πτωτικά κινούνται σχεδόν στο σύνολό τους τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, με τους επενδυτές να στρέφονται σε ασφαλή καταφύγιο, όπως το δολάριο, το γεν και το ελβετικό φράγκο. 

  Ειδικότερα, το ευρώ βρέθηκε να υποχωρεί νωρίτερα στα 1,1365 δολάρια, ήτοι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών, ενώ αυτή την στιγμή έχει περιορίσει τις απώλειες στο -0,2% και τα 1,1388 δολάρια. Το ενιαίο νόμισμα δέχθηκε σημαντικό πλήγμα την Παρασκευή ύστερα από δημοσιεύματα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ανησυχίες για τράπεζες στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία και την έκθεσή τους στην Τουρκία.

  "Ο μεγάλος φόβος στην αγορά είναι ότι κινούμαστε προς μια κανονικών διαστάσεων κρίση στις αναδυόμενες αγορές", δήλωσε ο Ούλριχ Λόιχτμαν, αναλυτής συναλλαγματικών ισοτιμιών στην Commerzbank στη Φρανκφούρτη, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση της Ασίας το 1997 η οποία επηρέασε ακόμα και χώρες με υγιή μακροοικονομική κατάσταση.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020