Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Αυγ-2018 15:54

  Κέρδη καταγράφουν τα futures της Wall Street

  Κέρδη καταγράφουν τα futures της Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Eνισχύονται τα futures της Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα του κυρίως στις ανακοινώνεις των μακροοικονομικών στοιχείων και στα εταιρικά αποτελέσματα. 

  Συγκεκριμένα, προσυνεδριακά, τα futures του Dow Jones καταγράφουν άνοδο 0,09%, τα futures του S&P ενισχύονται κατά 0,11% και αυτά του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq ακολουθούν επίσης ανοδική πορεία κατά 0.06%. 

  Σχετικά με τα μακροοικονομικά στοιχεία, κατά 6.000 υποχώρησε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας κοντά στα ιστορικά χαμηλά. Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 6.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 213.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 4 Αυγούστου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. 

  Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, υποχώρησαν κατά 3,7% τα έσοδα τριμήνου της εταιρείας media, Viacom Inc., εξαιτίας της υποχώρησης των διαφημιστικών πωλήσεων και των προμηθειών που εισπράττει από τις εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, που διερευνά το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τη CBS Group, μειώθηκαν στα 522 εκατ. δολάρια ή 1,29 δολάρια ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο, έναντι των 683 εκατ. δολαρίων ή 1,70 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

  Αύξηση κατέγραψαν οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής της Victoria’s Secret, L Brands. Συγκεκριμένα για τον Ιούλιο, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν στα 849,7 εκατ. δολάρια από τα 767,7 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ οι συγκρίσιμες πωλήσεις ήταν σχεδόν αμετάβλητες.

  Η Booking Holdings, η εταιρεία ταξιδιωτικών κρατήσεων μέσω διαδικτύου, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 977,4 εκατ. δολάρια ή 20,13 δολάρια ανά μετοχή στο β΄ τρίμηνο, υψηλότερα από τα 720,2 εκατ. δολάρια ή 14,39 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι.

  Η Tribune Media ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 84,4 εκατ. δολαρίων ή 96 σεντς ανά μετοχή, μετά από τις ζημιές των 30,4 δισ. δολαρίων ή 35 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης τον τερματισμό της συμφωνίας 3,9 δισ. δολαρίων, για την εξαγορά της από την Sinclais Broadcast Group.

  Η μητρική της USA Today, Gannett Co, ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στα κέρδη στο β΄ τρίμηνο, συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 16,3 εκατ. δολάρια ή 14 σεντς ανά μετοχή, έναντι των ζημιών των 487.000 δολαρίων πέρυσι. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 21 σεντς κέρδη ανά μετοχή.

  Όσον αφορά την συγχώνευση των δραστηριοτήτων των Rite Aid Corp. και Albertsons οι προσπάθειες των δύο εταιρειών οδηγήθηκαν σε ναυάγιο. Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα οι εταιρείες ανακοίνωσαν την ακύρωση της συμφωνίας των $24 δισ. εν μέσω εντεινόμενων διαμαρτυριών από τους μετόχους τους. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ