Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Αυγ-2018 12:16

  Goldman Sachs: Ποιες μετοχές να αγοράστε εάν ενταθεί ο εμπορικός πόλεμος

  Goldman Sachs: Ποιες μετοχές να αγοράστε εάν ενταθεί ο εμπορικός πόλεμος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εάν ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κλιμακωθεί, οι επενδυτές θα πρέπει να στοιχηματίσουν στις αμερικανικές μετοχές, σύμφωνα με την Goldman Sachs. Ωστόσο, εάν οι εντάσεις υποχωρήσουν, οι εταιρείες που έχουν έκθεση στην Κίνα πιθανότατα θα έχουν καλύτερες επιδόσεις, σύμφωνα με την τράπεζα.

  "Εάν οι εμπορικές εντάσεις συνεχίσουν να αυξάνονται και προταθούν και εφαρμοστούν νέοι δασμοί, οι μετοχές που έχουν την υψηλότερη έκθεση στις εγχώριες πωλήσεις στις ΗΠΑ θα υπεραποδώσουν", όπως αναφέρει ο επικεφαλής στρατηγικής της Goldman Sachs στις ΗΠΑ, David Kostin.

  Εάν οι εντάσεις μετριαστούν τότε οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν μετοχές εταιρειών που έχουν έκθεση πάνω από 10% των εσόδων ή των περιουσιακών τους στοιχείων στην Κίνα, όπως επισημαίνει. Εκείνες οι εταιρείες των οποίων σημαντικό μέρος των πωλήσεών τους έρχεται από την Κίνα κινδυνεύουν από τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου και οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες ανήκουν στον κλάδο της τεχνολογίας και της πληροφορικής, και ειδικότερα σε αυτούς των ημιαγωγών και του τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως αναφέρει η τράπεζα.

  Το 2017, οι εταιρείες του δείκτη S&P 500 πραγματοποίησαν το 30% των εσόδων τους από διεθνείς πηγές, με το 8% του συνόλου να προέρχεται από την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και 10% από την Ευρώπη. Ο κλάδος της τεχνολογίας και της πληροφορικής έχει την υψηλότερη διεθνή έκθεση σε ό,τι αφορά τα έσοδά του (60%), ακολουθούμενος από τον κλάδο των βασικών υλικών (49%).

  Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Goldman Sachs, στις εταιρείες με την υψηλότερη έκθεση στην Κίνα συμπεριλαμβάνονται oι Skyworks Solutions (84 %), Qualcomm (65 %), Micron Technology (64 %), Texas Instruments (44 %), Intel (40 %), Apple (20 %), από τον κλάδο της πληροφορικής, οι Wynn Resorts (73 %), MGM Resorts (19 %), Boeing (13 %) και Nike (12 %) από τον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών και οι  Agilent Technologies (20 % ) και PerkinElmer (17 %) από τον κλάδο της Υγείας.

  Η top-line ανάπτυξη για τις επιχειρήσεις αυτές πιθανότατα θα δεχτεί πιέσεις αν η Κίνα επιβάλει αντίποινα καθώς αυτοί οι δασμοί θα αυξήσουν την τιμή που πληρώνουν οι καταναλωτές στην ευρύτερη Κίνα, σημειώνει η G.S αναφερόμενη στην περιοχή που περιλαμβάνει την ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν και ειδικές διοικητικές περιοχές όπως το Χονγκ Κονγκ.

  Για τους επενδυτές που θέλουν να κοιτάξουν προς την κατεύθυνση των μετοχών του δείκτη S&P με την υψηλότερη έκθεση σε εγχώρια έσοδα, αυτές βρίσκονται κυρίως στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, των καταναλωτών, των οικονομικών και της υγειονομικής περίθαλψης όπως οι Dollar General, Target, Charles Schwab, Wells Fargo, SunTrust Banks, Verizon και Dominion Energy.

  "Οι μετοχές που επικεντρώνονται περισσότερο στην εγχώρια κατανάλωση συνήθως υπεραποδίδουν όταν η ανάπτυξη των ΗΠΑ ενισχύεται. Η πρόσφατη τάση της ισχυρότερης αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ βοήθησε τις μετοχές με εγχώρια έκθεση να υπεραποδώσουν των υπολοίπων", τονίζει η G.S

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020