Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Ιουν-2018 11:08

  Credit Suisse: "Καμπανάκι" και υποβάθμιση για τις ευρωπαϊκές μετοχές

  Credit Suisse: "Καμπανάκι" και υποβάθμιση για τις ευρωπαϊκές μετοχές
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι στρατηγικοί αναλυτές της Credit Suisse προχώρησαν στην υποβάθμιση των ευρωπαϊκών μετοχών της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας ότι οι αποτιμήσεις στην Ευρώπη δεν είναι φθηνές και ότι ο ιταλικός πολιτικός κίνδυνος ήταν απίθανο να διαλυθεί.

  Όπως προειδοποίησε η ελβετική τράπεζα, οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύονται με παρόμοιους δείκτες τιμής προς κέρδη (p/e) με αυτές των αμερικάνικων μετοχών και δεν αποτιμούν επαρκώς τους κινδύνους μίας αδύναμης ιταλικής οικονομίας καθώς και τις τριβές μεταξύ της νέας κυβέρνησης και της Ευρώπης.

  "Οι μετοχές της ηπειρωτικής Ευρώπης δίνουν μια πιθανότητα μόλις 15% για το ξέσπασμα μίας κρίσης στην ευρωζώνη, σε σύγκριση με την πιθανότητα 32% που αποτιμά το spread μεταξύ των ιταλικών ομολόγων και των γερμανικών ομολόγων", όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της  Credit Suisse σε σημείωμα προς τους πελάτες της τράπεζας.

  Η ελβετική τράπεζα υπολόγισε την πιθανότητα αυτή συγκρίνοντας τόσο το σημερινό spread όσο και το υψηλό που επιτεύχθηκε κατά την ελληνική κρίση, με το χαμηλό επίπεδο που επιτεύχθηκε μετά την κρίση. Αν υποτεθεί ότι η πιθανότητα κρίσης στην ευρωζώνη κατά την περίοδο της ελληνικής κρίσης ήταν στο 100% , τότε προσαρμόζοντας τα σημερινά στοιχεία, η πιθανότητα αγγίζει το 32% για μία τέτοια εξέλιξη σήμερα.

  Πάντως, όπως επισημαίνει, αν βελτιωθεί η πολιτική κατάσταση της Ιταλίας, το ευρώ θα πρέπει να είναι το πρώτο που θα κερδίσει έδαφος, και όχι οι μετοχές. "Το ευρώ είναι στην πραγματικότητα φθηνότερο από τις μετοχές της ευρωζώνης", τονίζει η Credit Suisse.

  Η ελβετική τράπεζα επισημαίνει ότι εξακολουθεί να διατηρεί underweight στάση στις ιταλικές μετοχές, αλλά επίσης παραμένει "overweight" στις ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες αποτελούν τον κλάδο με τις χειρότερες αποδόσεις από τις αρχές του έτους. Τέλος, η Credit Suisse αναβάθμισε επίσης τις ιαπωνικές μετοχές, λέγοντας ότι η αγορά είχε φτάσει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

  Ελευθερία Κούρταλη

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων