Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Μαρ-2018 16:00

  Μικτή εικόνα στη Wall Street, επιμένουν οι ανησυχίες

  Μικτή εικόνα στη Wall Street, επιμένουν οι ανησυχίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:02

  Νευρικότητα επικρατεί αυτή την ώρα στη Wall Street, καθώς, παρά την ανακοίνωση σειράς ισχυρών οικονομικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, επιμένουν οι ανησυχίες σχετικά με την προστατευτική στάση του Αμερικανού προέδρου σε ό,τι αφορά το παγκόσμιο εμπόριο.

  Νωρίτερα, οι επενδυτές άφησαν κατά μέρος τις ανησυχίες και ο Dow Jones κέρδιζε έως και 250 μονάδες, ωστόσο αυτή την ώρα κερδίζει λίγες περισσότερες από 50, ενώ Nasdaq και S&P κινούνται πτωτικά.

  Αυτοί οι φόβοι ήταν που συνέβαλαν καθοριστικά στο να τερματίσουν χθες οι δείκτες σε αρνητικό έδαφος, με τον Dow Jones μάλιστα να χάνει 250 μονάδες, μετά και τις νέες πληροφορίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει δασμούς συνολικής αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα.

  Αν και οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες άνοιξαν με μικρά κέρδη, στη συνέχεια, άρχισαν να υποχωρούν και να σημειώνουν διακυμάνσεις, προσπαθώντας να κρατηθούν σε θετικό έδαφος.

  Δείκτες - Στατιστικά

  Στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται 0,27% ή 65,72 μονάδες στις 24.823,84 μονάδες, ο S&P χάνει 0,28% ή 7,56 μονάδες στις 2.741,92 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,44% ή 32,86 μονάδων στις 7.463,59 μονάδες.

  Oι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο άλλες χώρες να απαντήσουν με αντίμετρα στους δασμούς Τραμπ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος. 

  Πάντως, σήμερα τα μάκρο που ανακοινώθηκαν δείχνουν πως η αμερικανική οικονομία παραμένει υγιής. 

  Συγκεκριμένα, οι απολύσεις σημείωσαν ελαφρά υποχώρηση την προηγούμενη εβδομάδα όπως προκύπτει τουλάχιστον από τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, που παραμένουν κοντά στα χαμηλά 50ετίας. 

  Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Μαρτίου, μειώθηκαν κατά 4.000, στις 226.000, τη στιγμή που οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του MarketWatch, ανέμεναν ότι ο αριθμός θα διαμορφωθεί στις 228.000 αιτήσεις. 

  Παράλληλα, αυξήθηκαν οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, παρά την πρώτη υποχώρηση των τιμών στις εισαγωγές καυσίμων σε διάστημα άνω των έξι μηνών.

  Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,4% το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα, συμπληρώνοντας επτά διαδοχικούς ανοδικούς μήνες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. 

  Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της WSJ έκαναν λόγο για μικρότερη αύξηση 0,2% το Φεβρουάριο. Σε ετήσια βάση οι τιμές αυξήθηκαν 3,5%.

  Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα του αμερικανικού μεταποιητικού κλάδου παρέμεινε σε ισχυρά επίπεδα τον Μάρτιο, όπως έδειξαν δύο διαφορετικές έρευνες της Federal Reserve.

  Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed υποχώρησε στο 22,3 τον Μάρτιο από 25,8 το Φεβρουάριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στο 23.

  Την ίδια στιγμή, ο δείκτης Empire State για την περιοχή της Νέας Υόρκης, σκαρφάλωσε στο 22,5 τον Μάρτιο από 13,1 το Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε η New York Fed. Οι αναλυτές περίμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στο 15.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ